Az x és y int tipusú változók. Az alábbi C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek?
A. (x%y==0) && (y%x==0) && (x*y>0) B. (x<=y) && (y<x)
C. (x<=y) || (y<=x) D. x*x==y*y
Azt nem tudom eldönetni, hogy az A vagy a D a helyes?
"Csakhogy nem is ez volt a feladat."
Az lehet hogy rosszul írta vagy lehagyott egy vesszőt, de ettől a kérdésből SZÁMOMRA az x == y egyenlőség következik. De ha már tényleg ilyen hülye vagyok magyarázd már el pls hogy szerinted miért engedhető meg az hogy a két változó eltérő értékű lehet? Lehet hogy a feladat hibásan van megfogalmazva és semmi értelme de attól még ez van megadva. És persze félre értés ne essék: én nem vitatkozni szeretnék, és tisztelem azt hogy kitartasz az igazad mellett, de légy szíves akkor válaszolj a fenti kérdésemre.
Nézd, fentebb megfogalmaztam neked a feladatot rendkívüli módon leegyszerűsítve. Te pedig csak azon a félmondaton lovagolsz, hogy "ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek", pedig ez az egész feladat egy összetett mondat, aminek az elejét is figyelembe kellene venned. Talán ha átfogalmazom neked annyival, hogy egy számot máshová rakok (az egyest), akkor az rávilágít, tessék:
"Az x és y int tipusú változók. Az alábbi C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke akkor és csakis akkor 1, ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek?"
x=1
y=-1
ezek nem egyformák és emiatt nem jó az A mert ott van az a akkor és csakis akkor a feladatban.
és
1%-1=0
-1%1=0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!