Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az x és y int tipusú változók....

Az x és y int tipusú változók. Az alábbi C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek?

Figyelt kérdés

A. (x%y==0) && (y%x==0) && (x*y>0) B. (x<=y) && (y<x)

C. (x<=y) || (y<=x) D. x*x==y*y

Azt nem tudom eldönetni, hogy az A vagy a D a helyes?

2013. febr. 24. 11:55
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Olvass már utána annak b*zdmeg, hogy mit jelent az "akkor, és csak akkor", ahelyett, hogy itt vergõdsz...
2013. febr. 25. 15:29
 32/46 anonim ***** válasza:

"Csakhogy nem is ez volt a feladat."

Az lehet hogy rosszul írta vagy lehagyott egy vesszőt, de ettől a kérdésből SZÁMOMRA az x == y egyenlőség következik. De ha már tényleg ilyen hülye vagyok magyarázd már el pls hogy szerinted miért engedhető meg az hogy a két változó eltérő értékű lehet? Lehet hogy a feladat hibásan van megfogalmazva és semmi értelme de attól még ez van megadva. És persze félre értés ne essék: én nem vitatkozni szeretnék, és tisztelem azt hogy kitartasz az igazad mellett, de légy szíves akkor válaszolj a fenti kérdésemre.

2013. febr. 25. 15:34
 33/46 anonim ***** válasza:

Nézd, fentebb megfogalmaztam neked a feladatot rendkívüli módon leegyszerűsítve. Te pedig csak azon a félmondaton lovagolsz, hogy "ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek", pedig ez az egész feladat egy összetett mondat, aminek az elejét is figyelembe kellene venned. Talán ha átfogalmazom neked annyival, hogy egy számot máshová rakok (az egyest), akkor az rávilágít, tessék:

"Az x és y int tipusú változók. Az alábbi C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke akkor és csakis akkor 1, ha az x és y változókban tárolt nullátol különböző egész számok egyenlőek?"

2013. febr. 25. 15:47
 34/46 anonim ***** válasza:
Igen most már látom, nagyon köszönöm. Elnézést ha megsértettelek. Üdv
2013. febr. 25. 15:54
 35/46 anonim ***** válasza:
Nem sértődtem meg, örülök, hogy segíthettem :)
2013. febr. 25. 15:55
 36/46 A kérdező kommentje:
Ha hibás ne engem okoljatok érteségi felkészitő feladatok közt találtam amit a tanárom adott nekem , mostmár értem a feladatot akkor összegezünk az A ra nem igaz a feltétel amit a feladat megad mivel például ha x=1 és y=-1 a két szám nem egyforma és mégis 1-et térit visza, tehát ezt nem karikázuk be, a B-t sem katikázuk mert és van a két kifejezés között, a C pontot sem karikázuk, mert nem csak akkor térit visza 1-et ha x és y egyenlőek tegyük fel x=1 és y=2 a kifejezés értéke 1 és végül a D-t sem karikázhatjuk mert 1*1=-1*(-1) de akkor most mi van egyiket se karikázam?.
2013. febr. 25. 17:40
 37/46 anonim ***** válasza:
Az "A"-t nem tudom miért zártad ki, az ugyanis valóban csak akkor ad vissza "1" értéket, ha a kérdés feltételei teljesülnek.
2013. febr. 25. 17:55
 38/46 anonim ***** válasza:
Az A. formula gyakorlatilag azt írja le, hogy az értéke akkor és csak akkor igaz, ha egyik szám se nagyobb a másiknál, egészek és mindkettő nagyobb nullánál. Ez pedig pontosan az, amit leír a feladat.
2013. febr. 25. 18:00
 39/46 A kérdező kommentje:

x=1

y=-1

ezek nem egyformák és emiatt nem jó az A mert ott van az a akkor és csakis akkor a feladatban.

és

1%-1=0

-1%1=0

2013. febr. 25. 18:56
 40/46 A kérdező kommentje:
Ja és a feladat nem azt irja h nullánál nagyobb hanem azt hogy nullátol különböző lehet -1 is.
2013. febr. 25. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!