Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kilehet küszöbölni a #SZÁM...

Marko Zsombor kérdése:

Kilehet küszöbölni a #SZÁM errort adatbázis kezelésben? (excel, többi lent! )

Figyelt kérdés
Ma tanultuk az adatbázis függvényeket excelben. A függvény ugye egy adatbázisból egyetlen értéket tud kivenni különböző megadott kritériumok alapján... Igen ám, de mivan ha több azonos érték van???? PL.: [link] Az egyetlen dolog, ami megjelenik #SZÁM error. Azt értem, hogy ugyanaz az érték, dehát valami megoldás csak van??? Esetleg valami függvény, ami felsorolás szerűen ábrázol, vagy valami trükk a kiküszöbölésre?

2013. febr. 21. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Melyik függvény?
2013. febr. 21. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:

#1: nézd meg a képet...

Kérdező: ennek a függvénynek ez a működése. Egyetlen mezőt szed ki, ha több van akkor #SZÁM error. Mert gondoljunk csak bele: egy cella = egy adat.

Szerintem erre nincs megoldás.

Kerülőút esetleg: csinálsz egy olyan kritériumot, hogy:

név

<>jani

De hát ez változó adatoknál ugye komplikáltabb probléma.

2013. febr. 21. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Bocsi, megvan. Sajnos érdemben nem tudok válaszolni a kérdésre.
2013. febr. 21. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy én ezt nem csinálnám AB függvénnyel.

INDEX(HOL.VAN(MAX()))

Az kiadja az elsőt, hiba nélkül.

Az összes találatot holtversenyben semmilyen függvény nem adja ki, ahhoz makró (program) kell.

2013. febr. 28. 23:26
 5/6 anonim ***** válasza:

AZ utolsó vagyok. Itt mutatkoznak meg az Excel korlátai: azzal áltat, hogy adatbázis-kezelésre is alkalmas, de nem. Excelben nincs adatbázis-kezelés, csak adatbázisszerű függvények. Accessben ugyanezt csont nélkül oldanád meg.

Az AB függvények jók arra, hogy aki csak ritkán jut el ilyen jellegű problémákig, annak esetenként jók legyenek, meg jók arra, hogy dolgozatot írhass belőlük. Valójában szörnyen macerásak, rugalmatlanok, és nem hatékonyak. Próbáltam komolyan használni őket munkára, mert Excelben voltak az adatok, és nagyon csúnya lett, mert n darab hasonló jellegű kérdéshez n-szer kellett lemásolni a kritériumokat, és utána kézzel egyenként átírni. Akkor már inkább egy igazi adatbázis-kezelő.

2013. febr. 28. 23:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi!
2013. márc. 9. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!