Kilehet küszöbölni a #SZÁM errort adatbázis kezelésben? (excel, többi lent! )
#1: nézd meg a képet...
Kérdező: ennek a függvénynek ez a működése. Egyetlen mezőt szed ki, ha több van akkor #SZÁM error. Mert gondoljunk csak bele: egy cella = egy adat.
Szerintem erre nincs megoldás.
Kerülőút esetleg: csinálsz egy olyan kritériumot, hogy:
név
<>jani
De hát ez változó adatoknál ugye komplikáltabb probléma.
Kezdjük ott, hogy én ezt nem csinálnám AB függvénnyel.
INDEX(HOL.VAN(MAX()))
Az kiadja az elsőt, hiba nélkül.
Az összes találatot holtversenyben semmilyen függvény nem adja ki, ahhoz makró (program) kell.
AZ utolsó vagyok. Itt mutatkoznak meg az Excel korlátai: azzal áltat, hogy adatbázis-kezelésre is alkalmas, de nem. Excelben nincs adatbázis-kezelés, csak adatbázisszerű függvények. Accessben ugyanezt csont nélkül oldanád meg.
Az AB függvények jók arra, hogy aki csak ritkán jut el ilyen jellegű problémákig, annak esetenként jók legyenek, meg jók arra, hogy dolgozatot írhass belőlük. Valójában szörnyen macerásak, rugalmatlanok, és nem hatékonyak. Próbáltam komolyan használni őket munkára, mert Excelben voltak az adatok, és nagyon csúnya lett, mert n darab hasonló jellegű kérdéshez n-szer kellett lemásolni a kritériumokat, és utána kézzel egyenként átírni. Akkor már inkább egy igazi adatbázis-kezelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!