Hogyan irassam ki a Fibonacci-sorozat első 8 elemét LAZARUS-ban?
Figyelt kérdés
Informatikából programozást veszünk a LAZARUS nevű programmal. Azt a házit kaptuk, hogy ha leütjük az Entert akkor a program kiírja a Fibonacci-sorozat első nyolc elemét. Abban kérném a segítséget, hogy hogy adjam meg a sorozat tagjait. Addig tudom, hogy pl. : az első tag f1 akkor a következő f2=f1+f1, a harmadik pedig f3=f1+f2 és így tovább. Ezt hogyan tudnám beírni programként?2013. febr. 10. 16:49
1/3 ejbenjaro válasza:
Pont ugyan úgy, mint pascalban. Fél perc google kereső használat-> [link]
2/3 anonim válasza:
hát szerintem mondjuk függvénybe elengánsabb lenne, mint ez a megoldás
function fibo(n:integer):integer;
begin
if n=1 or n=2 then
fibo:=1;
else
fibo(n)=fibo(n-1)+fibo(n-2);
end;
end;
Aztán ezt a függvényt betenni a ciklusba:
for i:=1 to 8 do
begin
valtozo:=fibo(i);
Writeln(fibo);
end;
Valahogy így persze elhagytam belőle néhány részt, pl a változók deklarálása, már az utolsónál, illetve ezt csak console-ra ír ki de valahogy így néz ki.
3/3 A kérdező kommentje:
Kössz a választ!
2013. febr. 10. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!