Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi lehet a gond? (C++) Nem...

Mi lehet a gond? (C++) Nem olvassa be a lenyomott betűt.

Figyelt kérdés

[link]

Itt van, ma írtam, gotoxy-t netről szedtem.

Az lenne a probléma, hogy ott van ugye a

if(GetKeyState('a')==1) és ha 1 akkor x=x-1-nek kéne lennie, de viszont ha lenyomom, semmit sem csinál, ha

if(GetKeyState('a')==0)-át írok, akkor meg telenyomja nullával a képernyőt, vagyis parancssort.

Mi lehet a gond, hogy nem olvassa be a betű állását?

Lenyomom, és semmi.

2013. febr. 7. 20:58
 1/8 anonim válasza:

Nem nagyon értem. Akkor most gomblenyomásra egy változót változtat, vagy pedig kiír a képernyőre? (Esetleg mindkettő)

Ha egy teljes(ebb) kódot tudnál nekem mutatni, akkor megpróbálok segíteni.

2013. febr. 7. 21:48
 2/8 anonim válasza:
1. vagyok, bocsi, nem vettem észre a linket. Nem igazán tudom mi lehet a gond. Az biztos, hogy azért nyomja tele a képernyőt, mert akkor kell írnia, ha nincs lenyomva az 'a'. Esetleg nem tud az x tengelyen továbblépni a kurzor. Más gombok működnek? Esetleg valamit, rosszul másoltál le. (De azért a honlapon levő kódban is találtam egy hibát, az 's' gomb lenyomásánál.) Ha esetleg rájössz, írd meg légyszives, kíváncsi lettem
2013. febr. 7. 21:53
 3/8 A kérdező kommentje:

A képernyőteleírosat én próbáltam direkt ki, hogy akkor írja ki, ha nincs lenyomva, hogy egyáltalán működik-e.

Átírtam nullánál nagyobbra, és köszi az észrevételt az S-nél, javítottam :)

Csináltam egy else-t, bele, próbának az egyikhez, és annál kiírja amit beleírok, szóval nem értem, miért nem érzékeli... Ha rájövök, szólok!

[link]

ebbe konkrétan nincs benne az else, kacsacsört tettem == helyett.

2013. febr. 7. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

"If the high-order bit is 1, the key is down; otherwise, it is up."

Ez azt írja, hogy a legmagasabb helyiértékű bit mondja meg, hogy le van-e nyomva. Próbáld kiíratni, hogy mennyi aktuálisan a GetKeyState('a') értéke. Nem biztos, hogy 1

2013. febr. 7. 22:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Átírtam >0 -ra, de így se, meg a !=0-val is kipróbáltam, de nem.

Esetleg én gépemmel lenne a probléma?

www.da****ta.hu/get/6180414/gt.exe

Itt az exe, wasd-al lehetne elvileg mozgatni.

Csillagokat töröld, anélkül nem engedte betenni.

2013. febr. 7. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Próbáld nagy betűvel a karaktert 'A', így nekem működik
2013. febr. 7. 22:42
 7/8 anonim válasza:
1. vagyok, az előttem szólónak igaza lehet. Nem tudom, mit használsz, compilernek, de bármi lehet kis-, és nagybetű érzékeny.
2013. febr. 8. 11:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az volt a gond!

Code::Blocks-al csinálom.

2013. febr. 8. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!