Geany nem fordítja le a C++ nyelven megirt "programot" (? )
Azért van idézőjelben mert terjedelme egy programét nem éri el...
Szóval az a gond hogy ezt írja ki:
Pascalba is ezt írta, de akkor tudtam, mit kell letölteni hozzá, free pascalt, meg gtk-t, de most nem tudom, ehez mit kellene.
Tudtok segíteni?
Hogyne létezne, rengeteg fordító adja .h-val és anélkül is, a visszafele kompatibilitás miatt. Persze lehet, hogy pont itt, az ő fordítójával nem létezik, de ha gcc-vel vagy msvc-vel fordítasz, akkor kell lennie.
Ettől még ez rossz gyakorlat.
a cout és endl a standard namespaceben vannak, szóval:
std::cout
std::endl
vagy
using namespace std
vagy
ha egyik se megy, akkor az iostream után tényleg vedd ki a .h-részt, amúgy sincs semmi értelme úgy használni
Amint látjátok, nincs iostream (tcmd jobb oldala,
gcc van letöltve, csak nem az a mappa neve...)
és lefordítja, a using namespace std-t használva.
Viszont ha "iostream.h"-t írok akkor hiányolja.
Letöltöttem egy iostream-ot, zip, viszont nem tudom hogy mit kell hogy betegyek, kicsomagoltam a IOSTREAM-ot, tettem végére .h-t (és átírtam kicsire, mert számít ugye hogy kis vagy nagy betű) de akkor viszont lefagy a geany.
Tudnátok adni linket G++ -hoz?
Mert lehet nem jót töltöttem le, és azért nem megy...
"és lefordítja, a using namespace std-t használva"
akkor mi a gond?
ennek így kell működni
Ez kimaradt onnan: de nem futtatja le, és nem hoz létre a .cpp mellé csak egy .o filet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!