Ez mit jelent (forráskód)?
function() {
if ('true' === $.cookie('playlist') && undefined !== $('#video_playlist .highlight[data-pk="' + $('#post_content').data('pk') + '"] > a').attr('href')) {
setTimeout(function() {
playVideoPlayer();
}, 2000);
} else {
$.cookie('playlist', 'false', { expires: 7, path: '/' });
}
}
az if első része érdekelne
arra rájöttem, hogy egy linket készít.
a data-pk értékét tudom, de a többit nem.
Az if gyakorlatilag csekkolja, hogy egyrészt a 'playlist' cookie true-ra evaluál-e (azaz létezik), másrészt pedig egy specifikus "a" elem "href" attribútuma a weboldalon nem undefined (azaz van értéke). Erre a specifikus elemre egy dinamikusan összeállított CSS-szelektorral hivatkozik a kód (ami amúgy jQuery), és csak akkor hajtja végre a blokk tartalmát, ha mindkét fenti kondíció teljesül. Ez pedig maga a szelektor, amivel az oldalon a megfelelő "a" elemet kiválasztja, aminek a "href"-jét ellenőrzi:
#video_playlist .highlight[data-pk="' + $('#post_content').data('pk') + '"] > a'
Ez így tiszta, vagy ennél bővebb kifejtést kérsz? Ha nem tiszta, mondd, hogy mi nem az, és pontosítom.
köszi !
így már értem!
még annyi ,hogy a data-pk és data('pk') közti különbség mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!