Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ismer valaki jó, magyar...

Ismer valaki jó, magyar nyelvű Assembly forrásanyagot?

Figyelt kérdés
Üdv, érdeklődöm a nyelv iránt, és szeretnék ha mást nem alapszinten megtanulni programozdni Assemblyben, de nem találok egy jó leírást sem, ahol a számítógépben lezajló változásokat is nyomon lehetne követni(vagy csak nekem nem érthető) a fő cél, hogy megértem mi történik a számítógépben, nem csak a programozás. C# mellé ki szeretném ezzel is bővíteni az ismereteim.
2013. jan. 29. 16:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szívesen, sok örömet kívánok hozzájuk. Nekem ezek a miniassembly-k, legalábbis elsőre, olyasmik voltak, mint a drog. Hamar kialakul az emberben egy szenvedély irántuk (kicsit a C is ilyen, de az assembly-k szerintem még addiktívabbak, főleg az ilyen oktatási célú miniassemblyik). Talán azért van ez így, mert saját világot lehet velük felépíteni, majdnem a semmiből, vagy legalábbis igen alapvető és apró kis építőkövekből.
2013. jún. 13. 18:09
 22/23 anonim ***** válasza:

Igen, az ilyet én is szeretem. Jó, hogy vannak ezek! :D

Bár az oktatási célú dolgokon idővel túl kell lépni, ha tartani akarja az ember a minőséget.

2013. jún. 13. 22:47
 23/23 anonim ***** válasza:
És szerintem érdemes volna a túllépésnél az masm szintaxnak utánanézni. Ez is nagyon hasznos jószág tud lenni, ráadásul bármelyik visual studio c++ express-e, vagy a Microsot Software Development Kit tartalmazza. A szintaxot mint a többi assamblynél elég nehéz megszokni, de előnye, hogy akár Windows-os alkalmazásokat is lehet benne futtatni, lehet csinálni dll hívásokat( nem mintha a többi assamblynél nem lehetne, de mivel ezt a Microsot fejlesztette, szerintem kicsit egyszerűbb mint nasm-be megcsinálni.
2014. aug. 27. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!