Be lehet jelenkezni a router-be egy saját programról? ( szeretnék egy tűzfalat készíteni a részletek lent)
Szeretnék egy saját tűzfalat készíteni. Az alapkoncepció megvan tudom is, hogyan tudom megoldani nagyjából a dolgokat két résznél akadtam el.
Szeretném a tűzfalammal a router védelmét is ellátni. Ezt úgy kell érteni, hogy szeretném megakadályozni, hogy fel tudják törni azt. Ismerem a módszerét, és egy komoly géppel még a WPA2-PSK is könnyedén törhető. ( jó persze ez függ a jelszótól, meg vannak más WPA2-TKIP( de egy programmal még ez is törhető), meg Meg WPA2-ENterprise( utóbbi csak belső kapcsolat estén törhető, de elméletben elképzelhető, hogy valaki feltöri).
Az összes törés ARP, illetve ip töredékeken történő manipuláción alapul, helyel-közzel persze. Arra lennék kíváncsi igazából, hogy megoldható-e( visual c++-ban) az, hogy a router adatforgalmának snifferelésében tudnék-e emulálni egy bejelentkezést a router-be és tudnék-e ott módosítani adatot. (úgy értem, ha valaki próbálkozik, akkor tudnám-e a MAC címét tiltani)
Gondolkoztam, hogy hogyan tudnám megoldani.
Az egyik az, hogy lementem azt a csomagot, amivel be lehet jelentkezni a routerbe a böngészőn keresztül, amivel a felhasználónevet és a jelszót küldi, illetve azt amivel tudok egy mac címet tiltani. ( az a megoldás, hogy szűrjek mac címet nem jó, mert a mac címet véletlenül módosíthatja az enyémre, ha már megtalálta a jelszót, és akkor kaphat internetet), viszont törés közben láthatja a MAC címemet, de ha akkor "bannolom" a mac címét. Így még közelébe sem juthat a jelszavam megszerzésére. Van erre megoldás valahogy azon kívül amit kitaláltam( tehát lementem a csomagokat átírom, a megfelelő adatokra és "visszajátszom" a hálókártyáról? A google-ben keresgéltem, de nem tudom mit írjak be, az angollal nincsen gondom azt is szívesen veszem.
A másik gondom pedig az, hogy zavar az, hogy amikor egyszer feltörték a routeremet, akkor láttam, hogy próbálkoztak arp átirányítással( tehát man-in-the-middle attack-al), hogy snifferelni tudja az adatforgalmamat.) A dolgot észrevettem, miután az illető nekilátott torrentezni is közben a netemről, és annyira belassult, hogy a google alig akart betölteni.
Hogy lehet megoldani hogy ne tudja snifferelni más az adatforgalmamat? Van rá valamilyen módszer? Gondoltam arra, hogy eltüntetem a forrás ip címet a fejlécből, de akkor honnan tudja a szerver, hogy kinek kell visszaküldeni az adatot?
A megoldásokat már előre is köszönöm
Igen a süti lopásra gondoltam:)
Nem örzök ilyen értékű adatot félre ne értsetek. Én csak írni szeretnék egy saját tűzfalat
Jelenleg nagyjából így néz ki a tűzfal: Van egy sniffer része és ezekre vannak feltételek rádobva:
ARP átirányítás --> bannolás mac cím alapján
dns átirányítás --> a tartomány figyelése, és ha más tartományból érkezik cím tiltás
ip átirányítás: --> ip alapján bannolás
DoS támadás( öt féle módszernél) --> tiltás az ip címeknek
PortScannelés --> tiltás
Persze van még egy két dolog, portok engedélyezése tiltása, unknown port állapot jelzés+ a kiengedett programok listázása
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a routerből tudok-e titlani valakit úgy, hogy az nem tudja feltörni azt. Tudom teljesen űgy sem tudom megakadályozni, meg lehet minek, de engem hajt a kiváncsiság, hogy meg tudom-e csinálni, illetve jól működik-e. Ezért gondoltam arra, hogy ha már ismerem azt a programot, amivel lehet törni wifit, akkor nem érdemesebb-e megakadályozni a működését, és akkor nem az illető gépén eszközein múlik hogy bejön-e a törési kísérlete
fehérlistás mac szűrés?
bár akkor még mindig kilesheti mi az igazi géped címe, és akkor próbálkozik azzal, amikor nem vagy belépve vele
"Én csak írni szeretnék egy saját tűzfalat"
Na ezt most felejtsd el.
Hiába írsz nekem privátot, korábban már beszélgettem veled hasonló témákról.
Ehhez kevés vagy, szétszórtak és hiányosak a jelenlegi ismereteid, ráadásul azokat tényként állítod be.
Több hozzászólásban is ragaszkodsz a mac cím szűréshez. Ezzel csak az a baj, hogy írok egy scriptet neked bármikor, ami másodpercenként 50* cserél mac címet.
Hajrá, próbáld kiszűrni.
Vagy másolható a te engedett MAC címed is IP ütközés ide vagy oda, a géped sem lehet nincs-stop bekapcsolva, illetve ha van is ütközés, nagy kaland, nem tudsz túl sok dolgot tenni ellene. (Mivel azonos a mac cím is, sok sikert a kiszűréséhez, hogy melyik vagy te és melyik a "támadó".)
Lehet itt ilyen-olyan gondolatmenetekbe bonyolódni, de ez akkor sem megoldható ebben a formában.
Ha ennyire érdekel az infó biztonság és talán még egyetemista is vagy, akkor: [link]
Egyébként pedig továbbra is csak azt tudom mondani, hogy olvass többet, mert (mint már korábban is mondtam) kevés amit tudsz. (Illetve nagyon töredékes.)
Ja és még egy apróságról elfeledkezel:
Hidd el, senki nem fog óriási számítási kapacitást áldozni arra, hogy a TE wifidet feltörje és használhassa, mert nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!