Hogyan tudhatnám meg mi a saját routerem jelszava?
Szóval ilyen routerem van, a netszolgáltató emberei állították be. Utána vettem egy wifis eszközt, csak ugye jelszózva van a hozzáférés. Felhívtam őket a jelszó miatt, erre házhoz jöttek, és közölték,hogy nem érek vele semmit, mert nem wifis a router. Rákerestem, a linken is szerepel a wifi, magyarul hülyének néztek. Ezért kérek segítséget, hogy szerezhetném meg a jelszót?
Sehogy nem tudod belőle kiszedni, resetelni kell, utána pedig belépni az alaprételmezett jelszóval (ha van neki jelszava egyáltalán). Belül be lehet állítani a WiFi titkosítást és jelszót.
Viszont jó eséllyel így a szolgáltatói azonosítást is kitörlöd belőle, azaz legyen kéznél a szerződésed, hogy milyen típusú kapcsolat jön a modemtől (pl. PPPoE) és mi a felhasználói név, valamint a jelszó.
"Felhívtam őket a jelszó miatt, erre házhoz jöttek, és közölték,hogy nem érek vele semmit, mert nem wifis a router."
Nem vertek át. Ez egy Wireless Access Point nem pedig Wireless Router. Nem teljesen ugyan arra való a kettő. Az előbbihez kell router is hogy vezetékes netet tudj vele megosztani. Utóbbinak meg sokkal butább a Wi-Fi része, pl nincs rajta Client vagy Repeater mód.
"Vennem kell másikat?"
Igen, de az már Wi-Fi router legyen.
Ha igazán jót akarsz venni, jelenleg a TP-LINK TL-WDR3600 az ár/érték bajnoka. N-es, két sávos (2,4 és 5 Ghz -es) Gigabites Switch van benne és a kettő darab USB portja fájl szerverként és nyomtatószerverként tud működni. És ezek csak a legfontosabb előnyei.
Itt az abszolút belépő szint is, ami alá szerintem nem szabad menni (TP-LINK TL-WR841ND):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!