E107 php if függvény?
Hy all! Ha valaki letudná nekem írni, azt megköszönném, egy egyszerű if függvényről lenne szó aminek a feladata, hogy ellenőrizze, hogy a 2db beírt email egyezik-e.
Ezt egy űrlap kitöltésénél használom. Tehát maga a az űrlap része:
email_send
<tr><td>Email címed:<br /
<input type='text' name='email_send' size='30' class='tbox' value='".(varset($_POST['email_send'], FALSE) ? $_POST['email_send'] : USEREMAIL)."' /></td></tr>
email_send2
<tr><td>Email címed:<br />
<input type='text' name='email_send' size='30' class='tbox' value="".varset($_POST['email_send2'], '')."" />
</td></tr>
Ezt a $_POST-al lekérdezzük a feldolgozóban, tehát valami ilyesmire jutottam.
if(!strlen(trim($_POST['email_send'])))
{
$error .= "Az email cím nem egyezik"."\\n";
}
A $_POST után kellene, hogyha a $_POST['email_send'] nem egyezzik $_POST['email_send2']-vel akkor ugye ki írja ezt: "Az email cím nem egyezik"
Ha valaki tudja hogyan lehet beírni, hogy működjön, az kérem írjon!
Itt nézz körül hátha van készen is
Végül csak összehoztam, bár az általatok leírt linkek nem nagyon segítettek, :(. Igazából az első link csak magában kész php-k voltak, a második link pedig pusztán php4 és php5-re vonatkozott, nem e107 függvényekre. A helyes megoldás végül ez lett:
// Email egyezés ellenörzés
if(strlen(trim($_POST['email_send'],$_POST['email_send2'])))
{
$error .= "Az email címek nem egyeznek!"."\\n";
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!