Hogyan számoljam ki hogy, hová fogok rajzolni a képernyőn?
Na milyen jó lett volna figyelni matekórán, mihö?
Egyébként a kérdésed pontosságához mérten a válasz: vonalzóval.
Átnéztem.
Itt semmi olyasmit nem ír amit hasznosnak láttam volna.
A kurzor mindig vissza adná a rajzolható terület pozícióját.Épp ott ahol a kurzor van.
És minden egyes kattintásnál le ellenenőrzi hhogy arra a pozícióra tettek e már kört vagy x et.
És hogyha a négyzetrácsos pályának pont arra részére kattintok ahol épp a négyzetrácsnak a csíkja van akkor ki kéne valahogy egészíteni,hogy ne átrazolja a négyzetrács egyik részét hanem módosítson a kordinátákon és a kis négyzetrácsba bele pontosan rajzolja a kört vagy az x et.
Ez az én elképzelésem de nem tudom megcsinálni mert nem értek a grafikához.Még sohasem csináltam ilyet nehéz még elképzelnem is.
De ha nem kell grafika akkor megoldok mindent.
Segíthetne az aki jártas ebben nem kéne arrogánsak lenni.
Ja te még mindig ezen erőlködsz?
Milyen grafikáról beszélgetünk mégis? Kib@szott x-eket, köröket, meg vonalakat kell rajzolni...
Igen.
Kirajzolom a képernyőre a négyzetrácsos jpe formátumú képet és ezekbe a négyzetekbe kell kört vagy x et rajzolni.
És azt nemtudom megoldani hogy hogyan valósítsam meg ezt.
Ha például a négyzetrács egyik függőleges csíkjára viszem a kurzort akkor oda nemtehet kört sem x et mert eltakarná a négyzetrács egy kis részét.
Hogyan csináljam?
Igen.
Az lesz.
De nemtudok megbírkózni a grafikával.
Mert elsősorban nem a grafikával kell megbirkóznod, hanem a matematikával.
Lekéred a poziciót, és kiszámolod, hogy az melyik sorba/oszlopba tartozik. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!