Hogyan kell dead-lock programot készíteni[C nyelv, linux]?
Hogyan kell realizalni,olyan programot ami egy meghatarozott asynchron feltetelek mellett(pl. "^C" bill.kombinacioval) dead-lockot okoz?
Ezt talaltam,leforditom(szlovakrol):
"ket folyamat(proces)lép be egy szemaforon keresztul.
elso folyamat elfoglalja,te befejezed("^C") es ő nem szabadítja fel a szemafort. Ez esetben a második folyamat soha nem kap(ér el) szemaforon keresztül"
ebből nem tudom mennyire érthető és ki mit vessz ki,de aki igen az leírná nekem (a magyarázatot)
A helyzet a következő:
Van két szálad, és egy szemaforral védett globális változód.
Az A folyamat lefoglalja ezt a változót, amíg a B folyamat valami egészen mással foglalkozik. Hívjon meg egy függvényt, kérje be a paramétereket, majd írja ki a függvény által visszaadott értéket. Ezután próbálja meg lefoglalni a globális változót, kiolvasni és kiírni az értékét. Amíg meg nem kapja, addig rendszeres időközönként megvizsgálja, hogy nem kaphatja-e meg a globális változót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!