Miért nem jó ez a programrészlet?
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy bekérek számokat, és a program megnézné, hogy van-e bennük mondjuk tízes. Ha van, akkor semmi gond, simán végigmegy a progi, ha nincs, akkor kiakad, és nem értem, miért.
Ez a programrészlet:
int i=0;
while (i<=listbox1.Items.Count && Convert.ToInt32(listbox1.Items[i]) != 10)
{
i++;
}
if (i <= listbox1.Items.Count)
textBox1.Text = "Van";
else
textBox1.Text = "Nincs";
Nagyon kezdő vagyok, légyszi, segítsetek!
2013. jan. 4. 11:06
1/2 anonim válasza:
Megengeded, hogy az i elérje a Count értékét és erre az indexre is megvizsgálod a listát. De mivel a lista indexelése nullától indul, ezért Count-1-ig tart, nem Count-ig.
2/2 A kérdező kommentje:
Ú, nagyon köszönöm! Pedig már egy csomó hülyeséget kipróbáltam, de csak rosszabb lett, rá nem jöttem volna, hogy ennyire egyszerű az egész! KÖSZI!
2013. jan. 4. 12:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!