Webes játékok, hogy készülnek?
Sziasztok webes játékok milyen programozási nyelven készülnek alapvetően a php-t tanulom(eléggé jól megy.)
És az lenne a kérdésem,hogy pl [link]
Oda jquery jó?Vagy flash?Flash nem nagyon érdekel,de jquery igen.Jquery-vel is lehet hasonló oldalt létrehozni?(Nem ilyen lenne a játék egy jóval alapabb játékról lenne szó.)
Ahogy #1 mondja. Java vagy Flash. De inkább Flash.
Végülis primitívebb játékokat JavaScriptben is meg lehet írni, de azt igazán "nem arra találták ki".
Az eléggé jól megy mit takar? Nem akarom lebecsülni a tudásodat, minden bizonnyal rengeteg erőfeszítés és szorgalom volt, mire idáig eljutottál, szóval szó sincs arról, hogy becsméreljelek, de egy játék megalkotása nagyságrendekkel nehezebb, mint egyszerű amatőr PHP-s oldalé.
Étrisyon.
Alapvetően legnagyobb dolog amit csináltam egy professzionális beléptető rendszert amihez regisztrácuó is tartozik.
Funkciói:Több gépről való belépés megakadályozása,Rangok kezelése,elfelejtett jelszó,email aktivácíó,belépés naplózása,Bejelentkezve maradás(20perc,végleges).
Körülbelül ennyiből állt a program és még profil modosítás.
3hónapja tanulgatom a nyelvet és ezt mind oop-ben írtam meg.Jó igaz ez nem valami nagy teljesítmény még sokat kell fejlődni.
Elnézést, akkor visszavonom. Csupán egy buta általánosítást követtem el, ugyanis akik ezen oldalon magukat jónak vagy egyenesen profinak titulálják php-ből meg webszerkesztésből, általában hátast dobnak, ha egy táblát ki kell olvasni egy mysql adatbázisból.
De a többit ugyanúgy fenntartom: ha tényleg webes játékoat akarsz írni, vagy a flash-t, vagy a java-t meg kell tanulni nagyon jól.
Két oldalt szeretnék ajánlani, ha javascript, jquery-vel szeretnél játékot fejleszteni:
kis méretű játékok és alkalmazások gyűjteménye, melyek felhasználják a modern böngészők lehetőségeit (html5,css3,canvas,jquery animációk):
WebSocket technólogiákat bemutató töbjátékosos játék:
sok sikert ;)
Szia
Én PHP fejlesztő vagyok Londonban és 5 hónapja egy játékfejlesztési projectben veszek részt.
Ha webes játékokról van szó akkor a következő skillek elengedhetetlenek:
- HTML
- CSS
- Javascript
- Jquery
- PHP OOP
- Legalább egy MVC keretrendszer, ajánlott: Zend
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!