Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Webes játékok, hogy készülnek?

Webes játékok, hogy készülnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok webes játékok milyen programozási nyelven készülnek alapvetően a php-t tanulom(eléggé jól megy.)

És az lenne a kérdésem,hogy pl [link]

Oda jquery jó?Vagy flash?Flash nem nagyon érdekel,de jquery igen.Jquery-vel is lehet hasonló oldalt létrehozni?(Nem ilyen lenne a játék egy jóval alapabb játékról lenne szó.)

2013. jan. 2. 07:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezek elég fejlett Java nyelven készülnek, természetesen PHP egy kis HTML, de tudtommal van még olyan játék ami nem java, hanem Flash.
2013. jan. 2. 08:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem,tehát a jquery nem jó!
2013. jan. 2. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Ahogy #1 mondja. Java vagy Flash. De inkább Flash.

Végülis primitívebb játékokat JavaScriptben is meg lehet írni, de azt igazán "nem arra találták ki".

Az eléggé jól megy mit takar? Nem akarom lebecsülni a tudásodat, minden bizonnyal rengeteg erőfeszítés és szorgalom volt, mire idáig eljutottál, szóval szó sincs arról, hogy becsméreljelek, de egy játék megalkotása nagyságrendekkel nehezebb, mint egyszerű amatőr PHP-s oldalé.

2013. jan. 2. 08:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Étrisyon.

Alapvetően legnagyobb dolog amit csináltam egy professzionális beléptető rendszert amihez regisztrácuó is tartozik.

Funkciói:Több gépről való belépés megakadályozása,Rangok kezelése,elfelejtett jelszó,email aktivácíó,belépés naplózása,Bejelentkezve maradás(20perc,végleges).

Körülbelül ennyiből állt a program és még profil modosítás.

3hónapja tanulgatom a nyelvet és ezt mind oop-ben írtam meg.Jó igaz ez nem valami nagy teljesítmény még sokat kell fejlődni.

2013. jan. 2. 09:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Elnézést, akkor visszavonom. Csupán egy buta általánosítást követtem el, ugyanis akik ezen oldalon magukat jónak vagy egyenesen profinak titulálják php-ből meg webszerkesztésből, általában hátast dobnak, ha egy táblát ki kell olvasni egy mysql adatbázisból.

De a többit ugyanúgy fenntartom: ha tényleg webes játékoat akarsz írni, vagy a flash-t, vagy a java-t meg kell tanulni nagyon jól.

2013. jan. 2. 09:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem majd talán egyszer nekiállok
2013. jan. 2. 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Két oldalt szeretnék ajánlani, ha javascript, jquery-vel szeretnél játékot fejleszteni:

kis méretű játékok és alkalmazások gyűjteménye, melyek felhasználják a modern böngészők lehetőségeit (html5,css3,canvas,jquery animációk):

[link]

WebSocket technólogiákat bemutató töbjátékosos játék:

[link]

sok sikert ;)

2013. jan. 2. 12:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

Én PHP fejlesztő vagyok Londonban és 5 hónapja egy játékfejlesztési projectben veszek részt.

Ha webes játékokról van szó akkor a következő skillek elengedhetetlenek:

- HTML

- CSS

- Javascript

- Jquery

- PHP OOP

- Legalább egy MVC keretrendszer, ajánlott: Zend

2013. jan. 4. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!