Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám megoldani, hogy...

Hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen manuálisan beírni az "id"-t? PHP-SQL

Figyelt kérdés

Egy php scripttel kiiratok egy oldalra tobb sort az sql adatbazisbol, mellejuk tobb beviteli mezot helyezek. Előre felvitt eredményeket akarok megváltoztatni. Vegulis sikerult ezt megoldanom, de van egy gondom, a WHERE-t nem tudom rendesen definiálni. Minden meccsnek van egy id-ja, ez az id az egyetlen unique adat, ez lehetne a WHERE. A gondom az, hogy csak ugy tudom frissiteni az adatbazist, ha kiiratom a meccsek id-jat + egy id input mezőt is létrehozok és manuálisan beírom ugyanazt a meccs id-t.

tehát így néz ki az sql sor vége:

WHERE `meccsek`.`id` = '$id'";

Szeretném ezt elkerülni, hogy ne kelljen a meccs-id külön bevinni, hanem egyszerűen ismerje fel, hogy az adott sorhoz mi az id, és azt updatelje. Sajnos nem jöttem rá, hogyan lehetne ezt. Nemtudom érthető e a probléma, de ha valaki tudna segítnei tökjó lenne. Köszönöm!

2012. dec. 22. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Bár nagyon hablatyul magyaráztad el, de megpróbáltam értelmezni.

Mi lenne ha a form name be raknád az id-t kiíratáskor?

<input type="text" name="$id[]" value="" />

így a feldolgozó oldalon csak be kellene járnod a POST $id tömböt és updatelni.

2012. dec. 23. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:

jó lenne, ha megosztanád a forráskódokat a jobbb segítség ügyében. Lehetőleg másold be ide: [link]

És linket küldj róla

2012. dec. 23. 10:03
 3/4 A kérdező kommentje:

szia, köszi.

hát itt egy kód részlet belőle.

[link]

van most 5 input mező (eredmenyek1 a hazai csapat golja, eredmenyek2 a vendeg csapat es felidok illetve az említett id.) Az id input mezőt csak azért kellett beleraknom, hogy a "Where"-t értelemezni tudja, oda beütöm az aktuális sor (meccsnek) az idját. Szóval a kérdés az, hogyan lehetne megmondani, hogy UPDATE-lje a sort, azt amelyiknek az id-ja az az ami annak a sornak. Huh, de hülyén hangzik így :)

2012. dec. 23. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Alapból honnan tudná felismerni? Én beleszoktam irni.
2012. dec. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!