Hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen manuálisan beírni az "id"-t? PHP-SQL
Egy php scripttel kiiratok egy oldalra tobb sort az sql adatbazisbol, mellejuk tobb beviteli mezot helyezek. Előre felvitt eredményeket akarok megváltoztatni. Vegulis sikerult ezt megoldanom, de van egy gondom, a WHERE-t nem tudom rendesen definiálni. Minden meccsnek van egy id-ja, ez az id az egyetlen unique adat, ez lehetne a WHERE. A gondom az, hogy csak ugy tudom frissiteni az adatbazist, ha kiiratom a meccsek id-jat + egy id input mezőt is létrehozok és manuálisan beírom ugyanazt a meccs id-t.
tehát így néz ki az sql sor vége:
WHERE `meccsek`.`id` = '$id'";
Szeretném ezt elkerülni, hogy ne kelljen a meccs-id külön bevinni, hanem egyszerűen ismerje fel, hogy az adott sorhoz mi az id, és azt updatelje. Sajnos nem jöttem rá, hogyan lehetne ezt. Nemtudom érthető e a probléma, de ha valaki tudna segítnei tökjó lenne. Köszönöm!
Bár nagyon hablatyul magyaráztad el, de megpróbáltam értelmezni.
Mi lenne ha a form name be raknád az id-t kiíratáskor?
<input type="text" name="$id[]" value="" />
így a feldolgozó oldalon csak be kellene járnod a POST $id tömböt és updatelni.
jó lenne, ha megosztanád a forráskódokat a jobbb segítség ügyében. Lehetőleg másold be ide: [link]
És linket küldj róla
szia, köszi.
hát itt egy kód részlet belőle.
van most 5 input mező (eredmenyek1 a hazai csapat golja, eredmenyek2 a vendeg csapat es felidok illetve az említett id.) Az id input mezőt csak azért kellett beleraknom, hogy a "Where"-t értelemezni tudja, oda beütöm az aktuális sor (meccsnek) az idját. Szóval a kérdés az, hogyan lehetne megmondani, hogy UPDATE-lje a sort, azt amelyiknek az id-ja az az ami annak a sornak. Huh, de hülyén hangzik így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!