Van e többszörös öröklődés JAVA-ban?
Ezt googliztam:
Interfész öröklődés van, de implementáció öröklődés nincs.
Mit jelent ez pontosan?
Csináltam egy hierarhiát amiben A ból leszármaztattam B-t, abból C-t, és abból D-t.
Csináltam egy (int a) adattagok A-nak, és egy interface-t amiben volt egy (int b).
Az összes osztály példányaiban elértem ezeket a változókat a konkrét, beállított értékkel.
Tehát akkor valaki tegye nekem ezt rendbe, mit nevezünk implementációnak és mit interfésznek, mi az hogy öröklődés és akkor mi az amit én csináltam. Köszönöm.
Többszörös öröklődés: amikor az osztály több osztályból öröklődik, tehát a közvetlen szülőinek a száma > 1.
Az interfész meg olyan osztály, aminek nincsenek kifejtett metódusai vagy (nemstatikuskonstans) adattagjai. Tehát bajosan tudtál bele egy int b-t rakni. Külön kulcsszó is van rá, az, hogy interface.
De mindezt könnyedén ki is guglizhattad volna.
Nincs.
Pontosan a többszörös öröklődés okozta problémák kiküszöbölésére vezették be a JAVA-ban(és más, modern nyelvekben is) az interface-t a többszörös öröklődés helyett.
A szabály: egy osztálynak csak egyetlen őse lehet, de bármennyi interface-t megvalósithat.
Az interface-ek nem tartalmazhatnak adattagokat, csak publikus függvényeik lehetnek, és függvényekből is csak szignatúrák, tehát nem tartalmazhatnak implementációkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!