Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem jó a program?...

Miért nem jó a program? Pascal grafika. Kérlek segísetek.

Figyelt kérdés

Szeretnék egy olyan programot csinálni ami kirajzol egy kört oda ahová kattintok. És a kör közepébe tesz egy számot.

Van egy alap programom de nem működik rendesen.programot privátba küldök,de nekem elég ha csak egy jó mouse kezelő unit-ot van program részletet adtok.Előre is köszönöm a segítséget.

2012. dec. 9. 17:27
 1/10 ejbenjaro ***** válasza:
Javaslom a Lazarus használatát, ami a Free Pascalra épül és kiválóan lehet vele kezelni az ilyen dolgokat.
2012. dec. 9. 17:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Turbo Pascalban programozunk, Lazarus-t próbáltam de nem jött be.A lényeg hogy kellene egy jó egérkezelő program vagy részlet.
2012. dec. 9. 17:37
 3/10 ejbenjaro ***** válasza:

Nos, akkor javaslom errefelé nézelődj: [link]

[link]

2012. dec. 9. 17:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Kösz a linkeket átnézem őket.
2012. dec. 9. 19:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Turbo Pascal DOS-ra készült, DOS-nál még elég messze volt az egér fogalma, elég nehéz benne egér kezelést használni...
2012. dec. 9. 19:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Már kaptam pár unitot amik ugye assemblyben vannak megírva.A Borland Pascal 7 úgy 1970 körüli lehet, akkor viszont már volt egér.
2012. dec. 9. 20:14
 7/10 anonim ***** válasza:
A BP7 éppenséggel 1992-es.
2012. dec. 11. 01:58
 8/10 A kérdező kommentje:

Vki nem tudja megmondanihogy hogyan csináljam hogy mikor klikkelek kirajzoljon egy kört?

a balgomb egy függvény ami teszteli hogy klikkeltem-e a bal egérgombbal de mikor ezt beírom:

if balgomb then

circle(x,y,50)

akkor olyan mintharajtatartanám az ujjam a klikken, tehát ahogy húzom az egeret úgy rajzolja a köröket.Valami megoldás erre?Előre is köszönöm.

2012. dec. 11. 21:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Tehát hogy ne rajzolja egymásután a köröket csak egyet.

A függvény így néz ki:

function balgomb:boolean;

begin

R.AX:=3;

Intr($33,R);

balgomb:=R.BX and 1=1;

end;

2012. dec. 11. 21:56
 10/10 anonim válasza:

Üdv!

if lpressed then //ha lenyomtam a bal egérgombot akkor...

begin

repeat until not lpressed; //addig ismétlem a "semmit"

OutTextXY(x,y,'4') amíg fel nem engedem a end bal egérgombot

remélem segíthettem, erre gondoltál :)

2013. febr. 1. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!