Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tényleg ilyen rossz az életük...

Tényleg ilyen rossz az életük a programozóknak? Hogy kiégsz vele, meg napi 8-10 óra?

Figyelt kérdés

eddig azt hittem azt akarom, de így lehet, h mégse :S mondjuk akkor nem tudom mi legyek...

és tényleg 8-10 óra? mindig? és ez csak egy cégnek dolgozák v többnek is?

2012. nov. 22. 21:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

iostream valószínűleg kiszédelegve az egyetemről pont belekerült valami multis bővítési hullámba, és most kényelmesen veri ott a f*szát. És abba a tévedésbe esik, hogy 1. ez mindenhol így megy, ha valaki jó szakember 2. azt hiszi magáról, hogy jó szakember, és azért nem dolgoztatják halálra.

A valóság meg az, hogy rengeteg féle munkahely van, van olyan is, ahol otthonról dolgozva kereshetsz havi fél millát napi 6-7 óra melóval(persze kezdőként ilyet nem fogsz kapni).

Meg van olyan is, ahol állandóan túlóráztatnak, hétvégén dolgoztatnak, stbstb.

Meg a két véglet között is vannak állapotok.

Az mindenesetre tény, hogy ha határidő van, akkor nincs mese, dolgozni kell, akár napi 16 órát, még hétvégén is. Ez cégtől független.

2012. nov. 23. 19:25
 12/15 anonim ***** válasza:

"Az mindenesetre tény, hogy ha határidő van, akkor nincs mese, dolgozni kell, akár napi 16 órát, még hétvégén is. Ez cégtől független."

Jobb helyeken be tudják osztani az időt, ezzel egyetértek iostream-el.

Persze végletek vannak, de amiket te írsz az a ritkább azért.

2012. nov. 23. 20:15
 13/15 iostream ***** válasza:
100%
Valóban jól választottam munkahelyet, de nem cáfoltad meg az állításomat. Aki jó szakember, azt felveszik jó helyre. De persze ha akar, mehet máshova is, ha szereti szívni, vagy szereti sajnáltatni magát nyílvános fórumokon.
2012. nov. 23. 22:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Kiégni akármilyen munkával ki lehet, ez nem IT specifikus. Ha túl sokat csinálod, túlságosan rápörögsz, nem pihensz eleget és nincs mellette értelmes hobbid, ez könnyen bekövetkezhet. Saját magadnak kell gondoskodnod arról, hogy ne így legyen - folyamatosan figyeldned kell magadra, arra, hogy hogy áll a motivációd, ennyi a trükk. Mindenesetre IT-n belül rengeteg terület van, ami érdekes és hasznos, nagyon sok mindennel lehet foglalkozni.

Ha pedig _jó_ szakember vagy és meguntad a munkádat, akkor váltasz egy másik helyre. Ez már csak így működik. Ha kevésbé vagy jó, akkor pedig értelemszerűen már behatároltabbak a lehetőségeid. Oda kell figyelni a szakmai önképzésre, munka mellett mással is foglalkozni, hogy fejlődj, és akkor nem reménytelen a dolog.

Napi 8-10 óra szintén olyan, hogy akárhol összejöhet, ez megint nem csak IT-re jellemző. Sőt, szerintem az informatikusok az átlagnál jobb munkakörülmények között dolgoznak, egy normális cégnél a túlórákat kifizetik vagy lecsúsztathatják. Nézz körül a Munkahelyi Terror blogon, hogy hány helyen nem fizetik ki rendesen, sőt, egyenesen elvárják, hogy többet dolgozz.

2012. nov. 25. 16:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Én iostreammel értek egyet. Még tanulok ugyan, de alkalmi helyeken is tisztességgel bánnak velem, mert olyan dolgokat csinálok meg, amire eddig nem készült célprogram, és más programokkal órákig tartana elvégezni az a műveletet, ami olykor néhány perc, vagy gyakran szubmásodpercnyi idő alatt sikerül a programomnak. Ez kiváltképp akkor értékes, ha gyakran kell lefuttatni azt a programot. Ugyanilyen hasznos például a scriptelés is. Imádják, ha automatizálsz dolgokat, és nem kell vele foglalkozniuk. Persze kivéve azokat, akik emiatt vesztik el az állásukat. De hát a programozói hivatás erről szól. A célod az, hogy minél több ember veszítse el az állását. Csináltam kulimunkákat is, mert kell a pénz, de még a tanulás mellett is volt időm arra, hogy picit pihenjek, zenét hallgassak, sétáljak, a barátnőmmel találkozzak, stb. Tehát volt időm a magánéletre is. Nem dolgoztam zombivá magam, sőt még szívesen is csináltam, mert igaz, hogy nem kaptam érte vagyonokat, viszont egy kis céget segítettem ki vele, akiknek máskülönben nem is lett volna rá pénze.

Ellenpéldát is tudok mondani: vannak, akik tényleg állandóan stresszelik magukat, és ocsmány, használhatatlan és felelőtlen munkát készítenek, de nekik általában vagy magánéleti problémájuk van, vagy pedig nincs hozzá tehetségük.

2012. dec. 1. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!