Eclipse segítség?
Szeretnék játékot csinálni de fogalmam sincs hogyan kezdjek neki.
Már vagy 25 videót megnéztem, de az összesben máshogyan magyarázzák, totálisan eltérnek egymástól.
Ezt valamilyen tanfolyamon lehet tanulni?
Mert hiába nézek tutorialokat, még a legalapabbakat sem értem. Hogyan kezdjem?
Jó, kezdd el a Java alapjait... na de hogyan? Mik az alapjaik? Mi a tüdőről van szó?
Bocsi, de ebből 1 szavat nem értek. Nekem még ez is magas.
Nekem a legalapabb kell, és ha esetleg van olyan, amit még egy 3 éves kisgyerek is megért, az lenne a nekem való :)
Egy játék készítéséhez kell tudni egy csomó mindent.
- programozási nyelv, mint pl a Java
- adatszerkezetek
- algoritmusok, hogy meg tudj oldani mindenféle dolgokat
- grafika
- matek, fizika
Nincs az a tanfolyam vagy youtube videó, ami ezt mind egyszerre megtanítja neked. Tapasztalat. Nem véletlenül van az egyetemen programozói szak.
De talán kezdj el először ismerkedni valamelyik programozási nyelvvel, pl java, vagy c++, a többit meg később. Vegyél könyvesboltban valami Java kezdőknek vagy hasonló könyvet.
Ha tudsz angolul akkor megpróbálhatod ezt: [link]
vagy a khan academit.
Ha valami gyorsabb sikerélményt akarsz, akkor nézd meg, hogy a kedvenc játékaid közül melyeket lehet moddolni, azt általában valami jóval egyszerűbb scriptnyelvvel oldják meg, talán érdemes arrafelé kezdeni, és egyszerű modokkal próbálkozni először.
Egy jó kezdő java könyv: Agyhullám java
24 órás könyv.
Nagyon jó.
(Teljes: Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt)
Tudom, de olyan sok kód és jel van: minden műveletre szinte más.
Ezek a könyvek szerintetek jók?
Használtam az Agyhullámost meg a 24 órásat is. Nekem személy szerint a 24-órás sokkal szárazabb volt, technikaibb, unalmasabb, és a sok kis programrészlet szinte sosem áll össze benne egy nagy egésszé. Viszont részletesebb.
Az agyhullámos meg tele van képpel, meg érthető, konyhanyelvű magyarázattal, de nem túl mélyreható.
Nekem nagy plusz volt, hogy az egyes részekben olyan dolgokat kell lekódolni, ami kapcsolódott az előzőhkhöz, tehát a sok kis program amit megírsz az egy projektben összeáll, ami egy egyszerű grafikus felületű midi sequencer.
Szerintem az Agyhullám Java az ideális kezdő könyv egy programozáshoz nem értő embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!