Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezek, hogyan működnek?

Ezek, hogyan működnek?

Figyelt kérdés

Azért tettem fel a kérdést mert angolul nem értettem meg.

[link]

És a kódban még nem értem ezeket a részeket:

// using built-in random generator:

random_shuffle ( myvector.begin(), myvector.end() ); //Ez a sor minek kell ide?

// using myrandom:

random_shuffle ( myvector.begin(), myvector.end(), p_myrandom); //Elég volna csak ez nem.

[link]

És még ez micsoda:

vector<int>::iterator it; Mi az a iterator it.

A többit értem.

2012. nov. 22. 03:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Bízom benne,hogy lesz itt olyan valaki aki nem csak lemondani fog ez miatt.
2012. nov. 22. 03:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom melyik böngészőt használod, de a chrome, egyből felajánlja a magyar fordítást, és úgy már megértenéd a parancsok jelentését

A firefox-hoz egy bővítményt kell letölteni és az is képes fordítani

2012. nov. 22. 03:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen kösz hogy írtál de én ezt már megpróbáltam nagyon bután fordít.Szinte nem lehet bele kivenni egy értelmes mondatot.
2012. nov. 22. 04:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Az iterátor segítségével lehet végigmenni az adatszerkezet (a kérdésben egy vektor) elemein. Az iterátorok nem feltételeznek semmilyen sorrendet, csak azt biztosítják, hogy ha az első-től az utolsóig még, akkor érintesz minden elemet.
2012. nov. 22. 07:28
 5/5 iostream ***** válasza:

// using built-in random generator:

random_shuffle ( myvector.begin(), myvector.end() );

// using myrandom:

random_shuffle ( myvector.begin(), myvector.end(), p_myrandom);

Pontosan azt jelenti, amit ír: először a beépített random generátort használja, másodjára meg sajátot. Nyílván ha csak annyi a célod, hogy megkeverj egy intervallumot, akkor elég az egyik (mindegy, hogy melyik, illetve a saját céljaidtól függ), sőt, alapesetben felesleges saját randomot adni, de ez egy PÉLDAKÓD, hogy TE, kis tanuló megértsd, hogy kell használni alapesetben, meg saját randomgenerátorral.

2012. nov. 22. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!