Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 3D játékot szeretnék csinálni,...

3D játékot szeretnék csinálni, de egyedül vagyok. Csatlakozna hozzám valaki?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 17:48
1 2
 11/19 Srapnel ***** válasza:

"De szerintem lehet, hogy lesz de most nincs időm rá, hogy segítsek, ha tudsz várni a projekttel?"

A 3d-s fps-sel az a baj, hogy előbb-utóbb objektumokat kell modellezni, aztán a mozgásukat kell megcsinálni akár motion capture-rel, akár szoftveresen. Több ezer textúra kell a tájhoz, amit ugye vagy ingyen te fényképezel össze, vagy megveszed (ami ugye pénz), vagy illegális lesz. Sok mai játékban a pénz egyik nagy része nem a grafikus motorra és a programozókra megy el, hanem ugyanazokra a dolgokra, amikre egy film esetében. Az meg pénz.

Nyilván 3d-s játékot is lehet gagyit csinálni, amit sokan meg is tesznek: http://www.youtube.com/watch?v=F2O6pa0p2JY

A blog tele van garázsprojectként készült 3d-s FPS-sel. Eddig lehet eljutni sok pénz nélkül, de minek. Mert hogy a Call of Duty-t, ami kb. játszható, nyilván hollywoodi filmnek megfelelő költségvetéssel tudtak olyanná tenni. Érvényes ez a fejlesztésre, a programozásra, a grafikára, az AI-ra, stb.

2012. nov. 21. 10:03
 12/19 A kérdező kommentje:

"Tegyél egy próbát.

Egy amőba(kör,iksz) játékhoz nem szükséges komoly grafikusnak lenni.Állj neki és csináld meg,ha nem megy akkor ne akarj 3D projektekbe bele kezdeni."

Szerinted ha még egy amőbát sem tudnék csinálni,akkor 3d játékot akarnék?

2012. nov. 22. 16:39
 13/19 tabaki ***** válasza:

"Szerinted ha még egy amőbát sem tudnék csinálni,akkor 3d játékot akarnék?"

Miért ne? Az akaráshoz nem kell tudás...

A jelek szerint nem tüzelt fel jószándú ajánlkozásom, tekintsük semmisnek. Azért, ha juttok valamire, dobj egy linket a trailerre, kíváncsi volnék, hogy mivel lehet még villantani ebben az agyoncsépelt témában.

2012. nov. 22. 18:40
 14/19 A kérdező kommentje:
Feltétlenül kapsz linket a trailerre.
2012. nov. 22. 18:49
 15/19 tabaki ***** válasza:

Köszi!

[link]

2012. nov. 22. 20:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves tabaki

Egy grafikus vagy 2d vagy 3d-s grafikus!

Ők készítik el a figurákat pl: fegyvereket stb.

Minden grafikusnak rendelkeznie kell egy jó fajta grafikai programmal pl: adobe illustrator, adobe flash, adobe photoshop!

Meg kell egy digitális rajztábla!

Meg az sem baj ha a grafikus tud rajzolni! :)

2012. dec. 9. 17:15
 17/19 tabaki ***** válasza:
Hm, valójában az érdekelt volna, hogy _Kérdező játékához_ mit kéne teljesítenie a grafikusnak. Én történetesen csak ingyenprogramokat használok, tehát ami effélével megoldható, azt megoldom -- de ha valaki befizet az említett csúcsprogramokra, elvagyok azokkal is. Tudok 3D-modelleket csinálni, de gőzöm sincs, hogy ezeket hogyan alkalmazza egy programozó a játékában, én másra használom őket.
2012. dec. 9. 18:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha 2d akkor általában kivágják png-ként!

A flesh programozok pedig animálják és ugyebár kódolj a php programozókkal együtt!

Én az Illustratort, Blender és photoflitert használok és te?

2012. dec. 9. 19:16
 19/19 tabaki ***** válasza:
Mindenevő vagyok, de leginkább: Gimp, Inkscape, Blender, POV-Ray.
2012. dec. 10. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!