Egy engine megirásához milyen tudás szükséges?
van programozási előképzetségem és megy a matek de nagyon szeretném magam probálni ebbe
azt tudom hogy open GL és a scripteléshez majd c++ valami javaslat még?: ) előre köszönöm
Kezdő vagyok VÁLASZA:
-------
Ha egy színvonalas grafikusmotort akarsz írni egyedül pl olyat mint a UDK akkor a lehető legprofibb szinten kell tudnod programozni c++ ban
Kezdő vagyok VÁLASZA:
-----
Előző hozzászólásom eléggé gyenge volt ezért még hozzátenném hogy a GLSL programozási nyelvet is tudnod kell.
Nagyon jónak kell lenned fizikából és matematikából.
Egyébként tanulj és gyakorolj sokat.
Kérdező!
Értelmes választ akarsz? Tegyél fel értelmes kérdést! Mint ahogyan írtad is: engine=motor. Olyanja van játéknak, chatrobotnak, meteorológiai programnak (csak hogy iostream is elégedett legyen :D ), stb. Szóval nem feltétlenül kell hozzá OpenGL, de kell hozzá programozási tudás mindenképpen, meg adott szakterülethez némi tudás, attól függően, hogy minek az engine-ét akarod elkészíteni.
Ha már engine, akkor lehetne végeselemes elektromágneses tér szimulátor is.
Kérdezőnek: nekiállhatsz, de nem fog sikerülni. Ha hasonlatot szeretnék írni, akkor amit szeretnél, az olyasmi, mintha egy mozdonyt szeretnél otthon készíteni és kérdeznéd, hogy milyen tudás kell hozzá.
Persze egy hajtányt otthon is össze tudsz ütni, hasonlóan egy nagyon primitív (grafikus játék) motort is (mert gondolom azt szeretnél írni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!