Egy ilyen programot hogyan lehetne megírni?
Az lenne a lényege, hogy tegyük fel a monitor közepén van egy szöveg (meghatározott betűtípussal persze) és azt szeretném, hogy egy program azt a részt beolvassa és abba a részbe ahol írni lehet, oda begépelje.
Itt egy kép, hogy könnyebben eltudjátok képzelni:
A piros részt (gondolom pixelbe lehet meghatározni, hogy hol olvasson) ellenőrizné, a benne lévő szöveget beolvassa és az alatta lévő kék részbe lehet írni, tehát ha ott a kurzor akkor oda kezdje el gépelni.
Ha ezt nem lehet megvalósítani, akkor az érdekelne, hogy van-e olyan program, amibe ha begépelek egy szöveget, és idekattintok a kék részébe, akkor valami gyorsgomb megnyomásával beillesze oda a szöveg.
(ctrl+v -s beillesztés nem működik, tehát csak olyan érdekelne ami úgy csinál, mintha emberi kéz a billentyűzeten írná be)
Bármilyen képanalizálás is kell, ez tuti segít: [link]
(Na meg persze sok-sok türelem sem árt.)
Gyakorlatilag amilyen program nekem kell:
1/A. Egy kép alapján beolvas 1 szöveget.
1/B. Én gépelek be a programba 1 szöveget.
2. Ezt a szöveget gépelje be nekem egy gomb nyomásra, mintha én elkezdeném újra gépelni.
1/B és 2 könnyen megoldható kb. 10 sor.
Ha leírnád kicsit bövebben, milyen késleltetéssel gépeljen (ms-ban), ablakméretek, betűtípus, méret (bár megoldaható hogy mind állítható legyen :) és egyáltalán mire szeretnéd használni mert én nem látom semmi értelmét, ez olyan újjgyakorlatnak tűnik - mármint a programozás része.
Képből szöveget felismerni grízesebb bár nem megoldhatatlan, de kérdés, hogy megéri-e vele küszködni?
A fentieket 1/B és 2 megírom neked holnap ha kell, ma már ki kell pihennen a kocsmai kiruccanásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!