Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Weblapszerkesztő vagy játékpro...

Weblapszerkesztő vagy játékprogramozó?

Figyelt kérdés
Már régóta programozok, különböző nyelveken. Eddig még csak weboldalt sikerült készítenem, elég nagy sikerekkel, de lassan rátérnék majd a játékok programozására is. Az lenen a kérdésem, hogy egy weblapszerkesztő vagy egy játékprogramozó jár jobban? Tehát, ha én mondjuk elmegyek weblapszerkesztőnek, akkor mennyire fogom élvezni, hogy én azt csinálom és nem kell kint dolgoznom a napon? Ha pedig elmegyek játékprogramozónak (Tegyük fel az EAba (najó oda nehéz lenen bejutni, de most na :D)), akkor milyen szerepet tölthetek be? Egy egész játéknak minden parancsát le kell írnom, vagy munkamegosztással? Mondjuk elég uncsi lenne, ha csak egy pályaeditort kellene elkészítenem, éppen ezért is az a kérdésem, ha ilyen téren keresek magamnak szakmát (mert igenis imádok programozni!), akkor meddig érzem azt, hogy ez élvezet számomra? Ja és ha már itt tartunk? Pénz terén, melyik keres többet, és miért? :)

2012. nov. 15. 23:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Weblapszerkesztőből elég sok van. Játékokat meg nem véletlen csinálják több százan.
2012. nov. 15. 23:24
 2/6 anonim válasza:
77%
Csak hobbiszinten csinálod, vagy van is programtervező informatikus diplomád?
2012. nov. 15. 23:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megbántani, de a hozzászólásod azt tükrözi, hogy nem vagy profi programozó. Ha tényleg profi vagy, akkor bármelyikből szépen meg lehet élni, de nem ott kezdődik a profizmus, hogy összeraktál néhány weblapot. Egyébként is a kódolás a legkönnyebb része a dolognak. Egy bonyolult projektet profin megtervezni már keményebb dolog.
2012. nov. 15. 23:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Most még csak hobbi szinten csinálom, de remélem diplomám is lesz... Hát még szép, hogy nem értek profi szinten a programozáshoz, épp azért is kérdeztem, hogy ez mivel jár, ha mondjuk pár év alatt eljutok valameddig és felvesznek egy kisvállalkozásba?
2012. nov. 15. 23:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Weboldalakat egyedül is lehet készíteni. Nagyobb cégeknél viszont már nem csak egy ember végzi ezt a feladatot hanem többen és munkamegosztással.

Gondolom, és írásodból is ez derül ki, nem kicsi flash-es játékokat szeretnél készíteni. Nagyobb játékok készítésénél viszont rengetegen dolgoznak, így mindenkire csak egy rész feladat jut. Közös munkánál viszont előnyt jelent ha több részletének a programozásához is értesz. Ezzel a közös munka is gördülékenyebbé válhat, mert könnyebben meg tudjátok beszélni a problémákat a készülő játékkal kapcsolatban.

Hogy melyiket érdemes tovább tanulnod?

A kettő nem zárja ki egymást. Ha már értesz valamennyire a weboldal készítéshez akkor tanuld tovább. Viszont ha szeretnél játékkészítő programozó lenni akkor tanuld meg azt is. Egy munkahelyen szeretik a kreatív, univerzális embereket, akik több mindenhez értenek.

Hogy melyikből lehet jobban megélni ha végeztél a tanulással?

Senki nem fogja tudni megmondani. Weboldalt könnyű elkészíteni annak aki egy kicsit is utána olvas, és az internet miatt ez már pénzbe sem kerül. Nézz szét és látni fogod, hogy mennyien foglalkoznak ezzel főállásban vagy mellékállásban.

Jó játékot készíteni pedig nagyon nehéz. Egy játék nem azért jó mert már a 10. részét/változatát adják ki hanem azért mert vannak benne eredeti és új ötletek. Na ezeket nehéz összehozni, mert megtanulni meglehet a programozást. Ha érzel magadban elég kreativitást, érdekelnek az újdonságok és ezeket saját magad is ki tudod találni, és persze a vevők is szívesen fogadnák akkor tanulj. Viszont egy jó játék készítő csapatba bekerülni nagyon nehéz. Ha olvasol/nézel/hallgatsz híreket akkor már számodra is kiderült, hogy nagy neves játékkészítők is sorra zárják be egyes részlegeiket. De elég csak az árakat megnézni. Régebben egy alapkiadású játékokért újonnan 15-16 ezret is elkértek. Most van olyan játék amit friss megjelenéssel 12-13 ezerért vehetsz meg. Nem azért mert rossz, hanem mert nem tudod drágábban eladni.

Ezektől függetlenül én azt javaslom tanuld mind a kettőt egyszerre. Ne vegyék el a kedved a rossz hírek (mint amiket én is írtam), csak tudd hogy nem olyan egyszerű bekerülni egy közepes, vagy egy világhírű csapatba. Azonban az is igaz, hogy nem lehetetlen.

2012. nov. 16. 12:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Most még fölösleges ezen agyalnod, hogy hova akarj kerülni.

Ahhoz, hogy programozó legyél még hosszú út áll előtted és lehet menet közben megtetszik más is.

Most is és továbbra is tanulj mindent a lehető legjobb tudásod szerint, menj egyetemre, szerezz diplomát és úgyis meg fogod látni, hogy mi érdekel.

Én is annó weboldalakkal kezdtem, majd kicsit átmentem a játékok felé, most szívesebben csinálok felhasználói programokat, rendszergazdai dolgokat és újabban (kb 2-3 éve) inkább az informatikai biztonság köt le és jelenleg úgy tűnik, hogy ez utóbbi marad is. (Ha minden jól megy jövőre leteszek egy CEH (Certified Ethical Hacker) vizsgát is.)

Türelem, majd meglátod mi érdekel igazán. Lehet ráunsz az egészre és átmész máshova, valami teljesen más területre.

(Én annó inkább humán beállítottságú voltam, sorban nyertem a versmondó versenyeket, most mégis programtervező informatikus vagyok a végzettségem szerint.)

2012. nov. 16. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!