Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért warningol a fordító...

Miért warningol a fordító nagy veszélyt jelent ez a definíció?

Figyelt kérdés

char o[9][1] = {{'A'}, {'B'}, {'C'}, {'D'}, {'E'}, {'F'}, {'G'}, {'H'}, {'\0'}};

Így jó.

char o[9][1] = {'A', 'B', 'C', 'D', 'E', 'F', 'G', 'H', '\0'};

Így warningol.

Az a baja,hogy nem belső zárójelezek?

Ha igen kikapcsolhatom ezt a funkciót ugye?

2012. nov. 13. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jó mind a 2, elvileg az a baja, hogy minden betűnek külön kapcsos z.jel -ben kell lennie.

Azért jó ez:

char o[9][1] = {{'A'}, {'B'}, {'C'}, {'D'}, {'E'}, {'F'}, {'G'}, {'H'}, {'\0'}};

2012. nov. 14. 02:45
 2/4 iostream ***** válasza:

Az egy elemű tömbnek semmi értelme.

Azért warningol, mert tömb helyett te karaktert írsz, és azért működik, mert az egyelemű tömb gyakorlatilag megegyezik egy sima elemmel.

2012. nov. 14. 10:21
 3/4 A kérdező kommentje:

iostream nem értem a válaszodat,hogy miért rossz és miért jó.

Ez egy 2 dimenziós tömb ami 9 sorból és 1 oszlopból áll.

Ugyanaz mint egy egydimenziós tömb.

Nem értem miért warningol.

Szerintem is csak azért amiért amit az első válaszoló írt.

Mert a warning üzenetéből egyértelműen kiderül,hogy hiányolja a belső kapcsos zárójeleket.

Ezt pedig csak azért teszi,hogy a programozóknak nyilvánvalóbb legyen a 2D tömb inicializációja.

Mert a fordító nem tesz különbséget a belső zárójelezett és az a nélküli verzió között.A belső kapcsos zárójelek csak a programozó életét teszik könnyebbé.

2012. nov. 14. 15:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Írjatok pls.
2012. nov. 14. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!