Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az a strinstream? Mert nem...

Mi az a strinstream? Mert nem sikerült megértenem a működését.

Figyelt kérdés

Itt próbálkoztam:

[link]

std névtér része és a stringstream pedig egy típus.

A vele készített objektum például:

int t = 448811;

stringstream s ;

s << t ; //Itt mi történik?

Ki írattam az s a cout al és kidobot egy memóriacímet ami nem mutatott egyezést a t változó memóriacímével.

dereferáltam is ki íratásnál az s de úgy nem fordult le.

Fogalmam sincs hogy miféle objektum az s.

Magyarázzátok el pls.

2012. nov. 12. 23:19
 1/4 anonim ***** válasza:

s.str() nem próbáltad?

Lehet kiolvasni és beleírni különböző értékeket. Beleírni mint a cout-ba (csak a cout mellékhatása hogy megjelenik általában a képernyőn.) Kiolvasni mint a cin, csak ez nem billetyűzetről olvas, hanem egyszerűen csak megtörténik.

Ennyi. Részletek azon a linken amit linkeltél.

2012. nov. 13. 00:33
 2/4 anonim válasza:

s.str() //Itt az str függvény mire van?Tudom vissza ad egy stringet.

De minek ha s >> alkalmazva is tökéletesen működik.

string h ;

int g = 8888 ;

stringstring s ;

s << g ;

s >> h ;

--------

s << g ;

h = s.str() ;

Ugyanaz de miért van ugyanabból kettő?

2012. nov. 13. 03:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Jó hogy megkérdezted ez engem is érdekelne.
2012. nov. 13. 03:43
 4/4 iostream ***** válasza:
34%

Ugye ehhez nem ártana tudni, mi az az iostream. A stringstream egyben egy iostream is (abból származik), tehát mindent, amit egy iostreammel meg lehet csinálni, a stringstreammel is meglehet. És mivel az iostream egy istream és egy ostream törvénytelen gyereke, minden amire egy ostream vagy egy istream képes, az iostream is képes lesz.

A streamek annyit csinálnak, hogy lehet beléjük írni, vagy olvasni belőlük. A >> operátor túl van terhelve stringre is, ami alapesetben annyit csinál, hogy kiolvas egy szót az istream-ből. Egy szó annyit jelent, hogy whitespaceig olvassa a karaktereket.

A stringstream annyiban specializálja az iostreamet, hogy megmondja, egy belső string bufferbe ír és onnan olvas, tehát nem konzolt vagy fájlt használ forrásként és célként.

A fenti leírással és ezzel a kis idézettel már meg tudod mondani, mi a különbség a >> string és a .str között?

[link]

"The first version returns a copy of the string object currently associated with the string stream buffer."

2012. nov. 13. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!