Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet ezt a programot...

Hogy lehet ezt a programot tökéletesíteni vagy módosítani?

Figyelt kérdés

Van egy feladat, ami szerint egy sakktáblát kell kirajzolni, de a végén meg kell adni egy bábu betűjelét és annak koordinátáit és azt be kell tudnia rakni a táblába. (Pl huszár az A2-re: hA2, de természetesen az A2-t nem írja ki csak a h-t.)

Csak a rajzolást tudtam megcsinálni és mint kiderült azt is rosszul, mert bár a táblát jól rajzolja le, de nem tudja kezelni a bábukat és koordináták sincsenek, tehát ez egy ciklus ami rajzol:

#include<stdio.h>

#include<conio.h>

int main(){

int sor, i, j, k, sor_kord;

char o[8][1] = {"A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H"};

sor_kord=1;

k=0;

for(sor=1;sor<=19;sor++){

if(sor%2!=0){

for(i=1;i<10;i++){

printf("+--");

}

printf("+\n");

}

if(sor%2==0){

for(j=1;j<10;j++){

if(sor==2 && j>=2){printf("|%c ",o[k][0]);k++;}

else if(j==1 && sor>2){printf("|%d ", sor_kord); sor_kord++;}

else if(j%2==0 && sor%4==0){printf("|* ");}

else if(j%2!=0 && j!=1 && sor%4!=0){printf("|* ");}

else{printf("| ");}

}

printf("|\n");

}

}

getch();

return 0;

}

2012. nov. 12. 21:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Senki nem kérdezte mennyit keresel f@szfej. Alázatot és tiszteletet csak az kap, aki megérdemli. Az igazi nagy koponyák mindig tudnak szerények maradni.
2012. nov. 13. 19:25
 12/12 iostream ***** válasza:
Nézd, a kérdésfeltevés alapján nyílvánvaló, hogy hülyébb vagy, mint én. Én akkor sem így álltam a dolgokhoz, amikor még nem értettem hozzá, és amikor most nem értek valamihez, akkor sem így állok hozzá. Szóval lehet arcból visszavenni, akkor talán lesz belőled valami.
2012. nov. 13. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!