Hogy lehet ezt a programot tökéletesíteni vagy módosítani?
Van egy feladat, ami szerint egy sakktáblát kell kirajzolni, de a végén meg kell adni egy bábu betűjelét és annak koordinátáit és azt be kell tudnia rakni a táblába. (Pl huszár az A2-re: hA2, de természetesen az A2-t nem írja ki csak a h-t.)
Csak a rajzolást tudtam megcsinálni és mint kiderült azt is rosszul, mert bár a táblát jól rajzolja le, de nem tudja kezelni a bábukat és koordináták sincsenek, tehát ez egy ciklus ami rajzol:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
int main(){
int sor, i, j, k, sor_kord;
char o[8][1] = {"A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H"};
sor_kord=1;
k=0;
for(sor=1;sor<=19;sor++){
if(sor%2!=0){
for(i=1;i<10;i++){
printf("+--");
}
printf("+\n");
}
if(sor%2==0){
for(j=1;j<10;j++){
if(sor==2 && j>=2){printf("|%c ",o[k][0]);k++;}
else if(j==1 && sor>2){printf("|%d ", sor_kord); sor_kord++;}
else if(j%2==0 && sor%4==0){printf("|* ");}
else if(j%2!=0 && j!=1 && sor%4!=0){printf("|* ");}
else{printf("| ");}
}
printf("|\n");
}
}
getch();
return 0;
}
char o[8][1] = {"A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H"};
Nem kapsz BAROMI nagy jelzéseket a fordítótól? "A" jelentése {'A', '\0'}, tehát egy KÉT elemű tömb. Nem fér bele egy elembe.
Nem tökéletesen lefut a program és kirajzolja a sakktáblát.
Nálad hibát ír ki?
Benyomja a 2D-s tömböt arra a helyre, a /0 karaktereket midig felülírja mert ott már a következő elem van a fordító nem figylemeztet nem tudom hogy bug vagy fícsör, nem sikerült rájönnöm hogy milyen gcc-t milyen paraméterrel lehet rávenni hogy figyelmeztetessen.
--------------------
"Hogy lehet ezt a programot tökéletesíteni vagy módosítani?"
A main-ből törölj ki mindent a return 0 kivételével!
"Csak a rajzolást tudtam megcsinálni és mint kiderült azt is rosszul, mert bár a táblát jól rajzolja le, de nem tudja kezelni a b..."
Az semmi hogy ki bírod rajzolni, előbb kell a bábúkat tudni kezelni, az meg szinte részletkérdés hogy hogy kell kirajzolni vagy kirajzolod e.
Kéne valami (2D-s)tömb amibe a bábúk vannak. Annak a tömb-nek a tarltalmát kell emgfelelően kirajzolni.
"A main-ből törölj ki mindent a return 0 kivételével!"
Sőt, a return 0 sem kell :)
"Sőt, a return 0 sem kell :)"
Azt szoktam mondani hogy tartsuk be hogy minden függvény aminek nem void a visszatérési értéke legyen benne return és a visszatérési érték típus halmazának egy eleme a return után.
Már bocsánat, nem is ismersz,tényleg rossz irányba indultál el ezért mondtam hogy töröld ki. Sajnálom hogy neked ez jött le hogy lenézem a kezdőket, nem nézem le egyébként. Szívesen segítek kezdőknek. Van aki a homlokához csap hogy ja tényleg, van aki továbbra sem érti és írja hogy mit nem ért. Van aki "felszívódik".
Sokszor nem lehet tudni hogy a kérdező pontosan mennyire ért hozzá, mennyire kell elmagyarázni. Ha jobban ért hozzá mint ahogy tűnik akkor esetleg túlmagyarázom és túl dedósnak tartja, ha meg nem akkor meg nem érti. Ezért úgy döntöttem hogy nem magyarázom túl, a kérdező kérdez ha valami nem világos. Ezek szerint oda kellett volna írnom hogy érthető e, ha nem akkor kérdezz bátran, azt hittem hogy ez nyílvánvaló. Amúgy sok kezdőnek segítettem itt.
Ezek szerint félreértettél.
Mi meg az ilyen kontárokat nem szeretjük...
Szerencsére az ilyenek nem is maradnak a szakmában.
Talán most még kontár vagyok, de meglásd egyszer jobb leszek, mint te valaha is voltál. Azt hiszed ezzel elveszed a kedvem. Rengeteg időm van még a tanulásra.
Te meg maradj magadnak. Szerencsére az élet mindig vissza adja ezeket a dolgokat. Azt kapod, amit megérdemelsz és egy nap arra ébredsz majd, hogy senki sem áll szóba veled és nincsenek barátaid.
Remélem, amikor te szorulsz segítségre majd akkor te is hasonló minőségű segítséget kapsz.
Kicsifiú, én már most annyit keresek programozóként (mert a jó szakembert bizony megfizetik), mint te sohasem fogsz.
Kérdeztél, kaptál választ, erre jössz itt fröcsögni, hogy mindenki gyökér, csak te vagy a f*sza gyerek?
Lövésed nincs alázatról, tiszteletről, úgyhogy nemhogy a programozó szakmában, de úgy komplett a felnőttek között semmi keresnivalód sincs.
Talán majd 10 év múlva próbálkozz újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!