Programozás. Lehetőleg c++. Az is elég ha csak az elméletben segít valaki. Egy bekért számról kéne eldönteni hogy prím szám-e. Mi a megoldás? Milyen feltételeket kell vizsgálni?
Osztható e a szám egyel?
Osztható e a szám önmagával?
Ha igen akkor prím.
De én nagyon kezdő vagyok.
Legalább írtam.
#1 válaszoló: Bocsánat, hogy belejavítok, de amit írtál az nem megfelelő, ugyanis minden számra igaz, hogy osztható eggyel és önmagával. A kulcsszó hogy CSAK ezekkel osztható, NEM OSZTHATÓ MÁSSAL.
pl.: a 3 prímszám, mert 3-mal és 1-gyel osztható, DE MÁSSAL NEM!
a 12 is osztható 12-vel (önmagával) és 1-gyel, de osztható 3-mal és 4-gyel is, tehát nem prím.
Kérdező: A számról úgy döntöd el hogy prím legegyszerűbben, hogy végigmész ciklusban 2-től (1-től felesleges, úgy is osztható lesz) szám-1 (szám-ig megint felesleges, ugyanaz az ok) és ha VAN OSZTÓ (szam%i==0) akkor prím (jelzed mondjuk egy logikai változóval) egyébként ha végigfut és nem talál osztót akkor nem az.
"A kulcsszó hogy CSAK ezekkel osztható, NEM OSZTHATÓ MÁSSAL."
Inkább úgy mondanám, hogy pontosan ez a két osztója van, mert a tiedben az 1 is prím.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!