C nyelvben ezt meg lehet valósítani?
#include <stdio.h>
int main() {
char tomb[50];
char k_tomb[1000];
tomb[5] = k_tomb[];
return 0;
}
Szerintem valami ilyesmi...
Konkrét megoldást (vagy legalábbis ötletet vártam). Részben az én hibám is, igaz gondolkoztam azon, hogy odaírom hogy "Ha igen, akkor hogyan?". Reméltem vannak itt ennyire intelligens emberek.
3. válaszolónak köszönöm! Holnap megpróbálkozom vele!
char tombAmibenKaraktertombokVannak[5][5];
Tessék. Nyílván nem ez volt a kérdés, azért merészkedtem homályos választ adni. Nem a válaszoló a hülye, ha nem olvas a gondolataidban.
Szerintem mindenkinek van következtető képessége:)
de a megoldásodat nem nagyon értem. így egy tömb cellájába csak egy karakter kerülhet nem? (azt akarom, h egy cellába egy szó kerüljön)
char tombAmibenKaraktertombokVannak[5][5] = {"asd", "bsd"}
Ilyenkor
tombAmibenKaraktertombokVannak[0] értéke {'a', 's', 'd', '\0', '\0'}
tombAmibenKaraktertombokVannak[1] értéke {'b', 's', 'd', '\0', '\0'}
tombAmibenKaraktertombokVannak[2-4] értéke {'\0', '\0', '\0', '\0', '\0'} (ebben nem vagyok biztos, ez lehet csak memóriaszemét lesz).
Tehát tömb amiben karaktertömbök vannak.
Lehet te ezt akarod:
char* tombAmibenKarakmutatókVannak[5] = {"asd", "bsd"}
Ekkor:
tombAmibenKarakmutatókVannak[0] értéke egy mutató, ami erre a statikus területen tárolt stringre mutat: "asd"
tombAmibenKarakmutatókVannak[1] értéke egy mutató, ami erre a statikus területen tárolt stringre mutat: "bsd"
tombAmibenKarakmutatókVannak[2-4] értéke pedig 0, nullptr, NULL.
még így se nagyon értem. illetve működni sem akar.
akk mi a különbség egy cellánként 1 db karaktert tartalmazó mátrix, és egy szavakat tartalmazó tömb között? nem tudna közöttük különbséget tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!