Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascalban lehet 3D játékot...

Pascalban lehet 3D játékot csinálni?

Figyelt kérdés

Már elkezdtem, tetszik. Ha már van 1 éves tapasztalatom, akkor már tudnám, hogy hogy kell grafikusmotort csinálni?

Erről a honlapról tanulok: [link]

Ui.: miután befejeztem a tanulását nem egyből szeretnék ebbe a hosszantartó dologba bele kezdeni. Kisebb programokat, mint a Snake, Amőba, vagy ha Tudtok akkor megköszönném, ha ajánlanátok.

Köszönöm előre a válaszotokat!

2012. okt. 31. 21:20
 1/7 A kérdező kommentje:
Rosszul tettem föl a kérdést. Képes lennék csinálni egy 3D játékot?
2012. okt. 31. 21:21
 2/7 tabaki ***** válasza:

Bármiben lehet, más kérdés, hogy megéri-e. A pascal inkább tanulónyelv, nemigen tudod olyan hatékonyan működtetni, mint a gépközelibb nyelveket (lehetetlennek sem mondanám, a sebességre kényes részeket meg lehet írni assembly-betétekkel, stb.). Kissé olyan a kérdés, mint: Lehet-e fából biciklit csinálni? Persze, hogy lehet, tanulságos is, de versenyt aligha nyersz vele.

Snakeről épp most kérdezett valaki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..

Valami köze van az amőbához ennek az oldalnak is, amelyet egy másik kérdésre válaszolva írtam valaha:

tabaki.uw.hu/pasgrafika/pasgrafika.php

Egyébként meg keress rá az "amőba" szóra akár itt, a Gyíkon, találsz bőven olvasnivalót.

2012. nov. 1. 01:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. nov. 1. 10:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, van hozzá OpenGl. Az más kérdés, hogy ezt te most tudnád használni, vagy kellene még némi lineáris algebra hozzá.
2012. nov. 1. 18:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehetni lehet, csak nem igazán érdemes.

A programozás alapjait megtanulni a Pascal elég jó, de tovább kell ezen lépni.

C++ az, amivel érdemes dolgozni, mert sokkal nagyobb a támogatottsága és ezerszer több dokumentáció is van hozzá.

Viszont ha még csak 1 éve programozgatsz, akkor a 3D motor írásától még messze vagy. Ahoz évek kitartó munkája és kőkemény matek is kell!

2012. nov. 2. 18:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm eddigi válaszotokat:)
2012. nov. 2. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:
A C++ kicsit nehezebb, mint a Pascal. A pascalnak saját szintaktikája van, amiről át kell állni, de érdemes megtanulni a C-t, mert ez az elterjedt. Java, PHP, JavaScript, stb mind-mind a C nyelv szintaktikáját használja.
2012. nov. 3. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!