Hogyan lehet átmeneteket csinálni pascalban a programok között?
Nem igazán értem a problémádat. Lényegében a saját programodból szeretnél meghívni másik programot? Erre van lehetőség. Turbo Pascal esetében a dos unitban van egy exec nevű eljárás, amit a swapvectors eljárással karöltve szoktak használni.
Free Pascal esetén objektumorientált módon a TProcess segítségével futtathatsz egy külső programot a saját programodból.
Nem tudom mennyi az a nagyon sok változó, amit használnod kell, de nyilván hallottál róla, hogy a Pascal nyelvben létre lehet hozni unitokat. Ha ilyen különálló unitokba szervezed ki azokat a dolgokat, amelyek most külön programok, akkor nem kell egyik programból a másikat hívogatni, csak a unitokon keresztül meghívható eljárásokat és függvényeket. Így kényelmesebben tudod átadni az egyes változók értékét az alprogramjaidnak.
Szerinted van értelme annak, amit írtál? Például: CASE utasítással *tárolsz*? Egy *számot* BOOLEAN -változóban?
Amúgy az egész úgy zavaros, ahogy van.
Ha nem kamukérdés, akkor kissé gondold át a dolgot.
Aha, így kezd körvonalazódni előttem is, miről lehet szó... Free Pascalról beszélünk? Érdekes lehet számodra a WINDOW() utasítás, amellyel egy programon belül, de külön ablakokban kezelheted az alprogramokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!