Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit csinál a ciklus?

Mit csinál a ciklus?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy tavaly félévkor jöttem át egy másik suliból ahol az oktatás a béka fene alatt van, ezért én nem tanultam, viszont most nekem külön ebből dolgozatot kell írnom. Találkoztam már For ciklussal meg Do Whilelal, de pontosan nem tudom mit csinál. Azt tudom, hogy pl.: For i= 1 to N-ig az azt csinálja, hogy végig nézi az elemeket 1-től N-ig. Visual Basicba dolgozunk. Jó lenne tudni, nem csak a dolgozat miatt, hanem, hogy tudjak programot írni meg infó órán megtudjam oldani a feladatokat.

2012. okt. 18. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
2012. okt. 18. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:

do

{

scanf("%d",&a);

}

while(a<10);

Ez a do while ciklus pl addig fog kérni egy számot "amíg"(while) az nem lesz 10-nél kisebb.Do után megadsz egy parancsot és az csak akkor fog végrehajtódni ha igaz rá a while utáni feltétel.

for(i=1;i<10;i++)

{

printf("%d",i);

}

Ez meg azt fogja csinálni hogy 1-től 9-ig ki fog írni minden számot.Az elején megadsz egy kezdő értéket(ez lehet bármennyi és nem csak i),azután egy feltételt,aztán pedig még egy utasítást(ami itt azt jelenti hogy eggyel növeli a ++ miatt).Amíg az i kisebb vagy egyenlő nem lesz addig fog ismétlődni ez az egész , aztán leáll.

REmélem tudtam valamit segíteni.

2012. okt. 20. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem irni hogy ez mind C-ben van.Többi fajtáját nem ismerem ezért nem tudom hogy különbözik-e de inkább leírom.
2012. okt. 20. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Ami a ciklusban addig hajtódik véghez, amíg a feltétel be nem teljesül.

Az i megy N-ig, azaz minden ciklus végrehajtásakor növekszik mondjuk egyel (de növekedhet bármennyivel). Az N a határ. Mivel az i folyamatosan növekedik, ezért egyszer eléri az N-t. Végül ami a ciklusban volt végrehajtódott N-szer, ha i nullától indult.

2012. okt. 20. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Elmagyarázom Imagine nyelven (tudnám PHPban is, csak azt nem biztos hogy értenéd)

Ciklus nélkül:

e 100 j 90

e 100 j 90

e 100 j 90

e 100 j 90

ez egy négyzet ciklus nélkül.

És ez pedig, egy négyzet ciklussal:

ism 4[e :a j 90]

majd a buttonbe:

globvál "a 100 alapelem

remélem, érthető voltam.

2012. okt. 21. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!