FreePascal program készítés?
Itthoni feladat, de nem mozgok még túl otthonosan a programozásban és jól jönne egy "potya 5-ös" :D.
A következő programot kéne itthon elkészítenünk:
"A program két valós típusú számmal elvégzi a négy alapművelet valamelyikét. A program a műveleti jel alapján válasszon. Az eredményt tároljuk egy változóban és irassuk ki. Ha osztunk és az osztó 0 akkor írja ki, hogy a 0-val való osztás értelmetlen.
Végén kérdezze meg: akarsz még számolni ?
igen --> vigye vissza az elejére (karakter típusú vált.)
nem --> zárja le.
Ezt kéne FreePascal-ba megoldani. Ha megoldható akkor alap dolgok szerepeljenek benne, mert senki sem hinné el, hogy magamtól megcsináltam :D
Előre is köszönöm a segítségeket.
Öhm... meddig jutottam...
semeddig... az első 3-4 sort tudom megcsinálni a clrscr-ig és utána megáll a tudomány... :D
vannak tippjeim, de annyira kevés, hogy abból még ha osztályzatra menne még a 2-es sem lenne meg :D
Van aki meg tudja csinálni egyáltalán ? Mert számomra ez a lehetetlen kategória... ezért lenne "potya 5-ös" :D
"az első 3-4 sort tudom megcsinálni a clrscr-ig és utána megáll a tudomány..."
Tehát a változóid megvannak. Milyen változókat áll szándékodban használni? Nem ártana, ha elmesélés helyett inkább a kódot másolnád ide...
Amúgy a programírás nem a program elejének a leírásával kezdődik. Előbb találd ki, hogy mit csináljon a program, különben mit akarsz lekódolni? Amíg jobb módszert nem találsz, próbáld meg papíron addig aprózni a feladatot, hogy egy-egy lépést már pascalban is meg tudjál fogalmazni. Nyilván valamit kiíratni, egy adatot beolvasni, összeadni, kivonni, stb. azért már nem leküzdhetetlen nehézség a számodra. Ilyenekből össze tudod rakni az egészet.
Ha viszont már az alapokkal sem volnál tisztában, senki sem tud olyat írni, amiről elhinnék, hogy te csináltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!