Ha hosszútávon "windowsos-ablakos" programok készítésében gondokodom, ehhez érdemes még jobban elmélyedni a C-ben, vagy érdemesebb a C++-ra váltani?
A C++ szerintem sokban egyszerűbb. De bármilyen C kód lefordul C++ környezetben, tehát ha valamit nem tudsz "C++ -osan" akkor beleírsz valami C kódot és kész.
(Amúgy én inkább konzolablakos programokat írtam, a windowsos ablakhoz még nem nagyon volt szerencsém se C/C++ ban.)
"De bármilyen C kód lefordul C++ környezetben"
A másik kérdésből vagy? Nem, nem fordul le.
Amúgy ha windowsos ablakos alkalmazásokat akarsz készíteni, és nem akarsz használni valami magasabb szintű könyvtárat, akkor gyakorlatilag mindegy, mert a windows.h-nak nagyon C-s az interfésze (az egy C-s interfész, konkrétan).
De mindenképpen megéri váltani, amit C-ben meg tudsz csinálni, azt meg tudod csinálni C++-ban is, max jobb és gyorsabb lesz.
Érdemesebb váltani.
De nagyon a C++ba se mélyedj bele, ha ilyesmivel akarsz foglalkozni, az égvilágon senki sem használja már desktop alkalmazások programozására Windows alatt(Najó, azért lehet h. van még egy pár cég, aki a 90es években jár technikailag, de a döntő többség halad a korral).
Persze jó, ha ismered az alapjait, de felesleges hónapokat/éveket ölni abba, hogy megismerd a Windowsos alkalmazás-fejlesztéshez szükséges library-nak csúfolt förmedvényeket,mint pl. MFC..
Inkább C#.
Amit én javasolnék, hogy C++-ban tanuld meg használni a WinAPI-t, tehát egyszerű WinAPI-val(SEMMI + library) létrehozni ablakos alkalmazásokat, mert később - bármilyen nyelven is programozol, pl. C# - sokkal egyszerűbb lesz az életed, ha érted, hogy mi történik a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!