Min érdemes hosszútávon tárolni az adatokat?
A cd/dvd-ről egy idő után eltűnik az adat, tehát ha én szeretném 30 év múlva visszanézni a házassági videómat, akkor mire kéne elmentenem?
Én pendrive-ra gondoltam.
szerintem legjobb mód ha elviszed előhívatni vagy kinyomtatod, de ha mindenképp digitálisan akarod megőrizni, akkor szerintem egy merevlemezt, csinálj neki és ne hagyd benn a gépben hogy pörögjön/menjen mindig. bár ennyire előre ne gondolkodj, kitudja milyen adathordozók, gépek lesznek olyankor, úgyhogy ismét azt mondom hogy hívasd elő.
üdv.
Ilyen hosszú távra nincs jó megoldás, de tárold több példányban , ird ki lemezre, tartsd meg a merevlemezen, esetleg kükső winchesteren (pendrive-on), és egy vagy több privát webtárhelyre is feltöltheted (a képeket még elküldheted saját magadnak emailban), valamelyik csak megmarad.
A CD-DVD élettartalma lejárhat, a technologia elavul (pl. ki használ még VHS-t, ill. audió kazettát???)
A pendrive is öregszik, tönkremehet.
A webtárhelyet is törölhetik, ill. az adott szerver merevlemezei is tönkremehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!