Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan írja olyan programot...

Hogyan írja olyan programot ami képes kezelni a részecske effektusokat?

Figyelt kérdés

Tudok programozni c++ nyelven de semmi hasznosat nem találtam a neten erről és még sosem volt dolgom ilyen problémával.

OpenGL használok.

Olyan kéne amibe bele lehet tölteni ezeket az effektusokat és lehet állítani a részecskék számát stb.

Szóval lehet paraméterezni is.

2012. aug. 26. 06:41
 1/7 anonim ***** válasza:
kicsit bővebben. Miről van szó? Részecskefizikáról?
2012. aug. 26. 08:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az OpenGL önmagában kevés ehhez. A részecske effektekhez shaderprogramozás kell.

[link]

2012. aug. 26. 15:04
 3/7 Srapnel ***** válasza:
Az OpenGL "csak" renderelni tud. A modellezést és az objektumok viselkedését (pl. részecskék mozgását) külön le kell programozni.
2012. aug. 26. 19:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt pedig a GLSL el tudom leprogramozni?Írjatok pls.
2012. aug. 27. 04:26
 5/7 Srapnel ***** válasza:
2012. aug. 27. 06:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Én még nem tartok itt,hogy ezt megértsem.

De ha nem csak renderelni akarok akkor kell tudnom az OpenGL shader nyelvét?

Én csak egy igen vagy nem et akarok.

2012. aug. 27. 16:15
 7/7 Srapnel ***** válasza:

Nem. Szerintem megcsinálhatod anélkül is.

Ha a részecskéket pontként jeleníted meg, akkor a megjelenítést az OpenGL végzi, a részecskék mozgását meg a programod számolja ki. Ez meg koordináta és vektoralgebra, amit gondolom a shader kóddal is megcsinálhatnál, ha épp úgy csinálnád.

Viszont ha a neten lévő példákat nem érted, akkor itt nem tudnak neked segítséget adni.

2012. aug. 28. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!