Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van erre valami algoritmus?

Van erre valami algoritmus?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Gondoltam megnézem mennyit tanultam a nyár alatt programozást, és egy kis projektet szeretnék megcsinálni.

A projekt a következő lenne: egy olyan C# program, ami bizonyos megadott adatokból, megadja a személyi igazolvány számát.

Nos elég sokat kerestem egy ilyen algoritmust, és arra jutottam, hogy nem igazán van, mert a 97 előtt kiadottakra más vonatkozik, mint az utániakra, és néha még azok sem egységesek (például 1960-ban születetteknek megint más).

Szóval, a kérdésem nem is igazán az, hogy tudtok-e erre algoritmust, mert nyilván a keresésem is azt bizonyítja, hogy ilyen nem létezik, csak pár random generált szám és betű. Van-e valami olyan algoritmus alapján adott számsorozat, amire érdemes lenne egy kicsit izzasztóbb programot írni? Gondolok most ilyesmikre mint TAJ szám, csomagszámok, esetleg rendszám (mondjuk német, mert ott van valami egység, nem úgy mint a magyarnál) vagy hasonlók?

2012. aug. 22. 19:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A személyi igazolvány számát algoritmussal nem tudod kitalálni, ugyanis sorszámozással készül.
2012. aug. 22. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem elég korrekt algoritmus van a személyi igazolvány számra, és én nem látom benne a randomot:

[link]

Az, hogy a 97 előtt és után kiadottakra más vonatkozik, az egy elágazás az algoritmusodban, vagy a fejedben, hogy hogyan akarod megvalósítani.

2012. aug. 22. 19:26
 3/13 A kérdező kommentje:
Oh értem...Akkor valami hasonló feladat?
2012. aug. 22. 19:27
 4/13 anonim ***** válasza:

(2.)

Ja, hogy amit küldtem az a személyi szám - és nem a személyi igazolvány szám... nem mindegy :D szorri.

2012. aug. 22. 19:27
 5/13 anonim ***** válasza:
#2: 'Személyi szám' és 'Szeméyli igazolvány szám' között van egy árnyalatnyi különbség.
2012. aug. 22. 19:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Na én meg lassú vagyok. :)
2012. aug. 22. 19:31
 7/13 A kérdező kommentje:
:D Köszönöm azért, írok egyet erre is, bár ez egyszerűbbnek tűnik mint elsőre gondoltam. Jöhetnek még ilyenek!!
2012. aug. 22. 19:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha össze akarsz dobni egy programot, akkor arra írj programot, hogy holnap este 7.30-kor milyen horizontális koordinátákon lesz a Hold mondjuk a nagybajomi templom ablakából.
2012. aug. 22. 19:33
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha új igazolványt kapsz a száma is új lesz, pedig ugyanazok az adataid. Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan kiszámolható 1-1 igazolványszám az ember adataiból.
2012. aug. 22. 19:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, mivel már írták, sorszámozással készül.
2012. aug. 22. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!