Létezik normális, jól használható Java fordító, olyan, amelyik nem JAR-t, hanem EXE-t tol ki?
Egy ideig jártam egy olyan suliba, ahol Java-t is tanultunk, de bizonyos okok miatt otthagytam. Viszont megmaradt két drága Java-s könyvem CD-vel, és bár alapvetően nekem jobban bejön a Pascal/Delphi, mint a C-kinézetű nyelvek, de arra gondoltam, hogy talán később még hasznát vehetném, ha kéne valami kis utility, amit megírhatnék én magam. Ami viszont zavart már a suliban is, az az, hogy mindig parancssorból kellett indítani a megírt cuccokat a JVM paramétereként.
Tudom, hogy működik a Java és hogy miért platformfüggetlen, de nekem nincs szükségem platformfüggetlenségre, csak arra, hogy ha megírok valamit, akkor az fusson egy x86-os gépen Windows alatt lehetőleg egy EXE indításával, mindenféle humbug és runtime environment nélkül. Lehetőleg a JVM-et mellőzve. Ha ez lehetséges.
Tudom, hogy vannak Java-ban megírt, EXE-vel futó programok (Azureus, Minecraft), de ott is mindenhol JAR-ok vannak, és ugyanúgy a JVM értelmezi a bytecode-ot (miközben rengeteg memóriát és CPU-időt zabál), tehát az EXE csak valami shell, hogy egyszerűen indítható legyen.
Szóval még sehol senki nem csinált Javaból x86 compilert?
Hát elég szomorú, hogy a Java nyelv csak JVM-en fut, és nincs igazi hardverre portolva. :)
A java nyelv az eleve úgy lett kitalálva hogy a memória felszabadítást a garbage collector végzi, levéve a terhet a programozó válláról, ezért lehet lefordítva akár natív kódra is akkor is eszi a memóriát.
Próbáld meg ezt: [link]
Itt azt írják hogy natív kódra fordít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!