Egy primitív pár kb-os exe kiterjesztésű programot vissza lehet bontani?
Ez nem így működik azért.
Valamint visszafejteni is csak körülbelülire assembly szintjére lehet.
Szia.
Felesleges a kóddal kinlódni (de ha direkt benne van a programban akkor azt is vissza lehet fejteni)
Az összehasonlitást szokták "módositani" (Ha meg lehet oldani).
Tehát kódbekérés, után van egy olyan ág amit akkor hajt végre a program, ha jó a kód,
És van egy olyan ág amit akkor csinál a progi amikor nem jó a kód.
Na most "modositás" után a program (akármilyen kódot adsz be neki) csak azt az ágat hajtja végra ami a jó kódnál kell neki csinálni.
Ez általában assebler szinten azt jelenti, hogy átirsz 1 bájtot a programban. (Gyakorlatban azért ez nem egy bájt átirását jelenti, hanem 10-12 bájt-ét, de ha egyszerű a progi akkor 1 bájt átirása is elég lehet) Példa :
Eredeti : je 106B
Jump Equal, tehát ugrik ha egyenlő - ennek a bináris kódja : 74
Ezt átirod : jmp 106B
Mindig ugrik - ennek a bináris kódja : EB
Tehát a megfelelő 74 bájtot kell átirni EB-re a progiban és kész is a feltört progi.
Sok sikert.
Üdv.
Eszembe jutott mégvalami.
Az ilyen kódbekérésnél nem a kóddal hasonlitják össze a beadott értékeket (lásd vindows, nem csak egy kulcs van hozzá).
Hanem a kódból generálnak (egy elég bonyolult algoritnus alapján) egy elenőrző összeget (vagy a kódnak egy kitüntetett karaktere modja meg, hogy jó-e a kód (lásd személyi szám utolsó számjegye, mint ellenőrző összeg)
És csak ezeket hasonlitják öszze, igy ebből következik, hogy lehet, hogy nincs is benne a programban a "kód", tehát hiába is keresnéd a kódot.
Sok sikert.
Üdv.
"ahhoz hogy biztonságos legyen a legjobb egy nem reverzibilis algoritmussal védeni a jelszót (pl MD5) amit nem tudom hogy lehetetlen e visszafejteni de hogy nagyon nehéz az biztos :D"
Ha konkrétan az MD5-öt említed, akkor azt nem fogod visszafejteni. Ott csak a 32 karakteres HASH van eltárolva és abból a jelszó nem visszafejthető, csak végigpróbálható, hátha beletrafálsz, de 8 karakternél hosszabb jelszó esetén esélyed sincs. Ha ehhez hozzáveszed, hogy - mint a WinRAR-nál is -, hogy kódolt a tartalom is ezzel a kóddal, akkor át sem tudod ugrani a kódolást, mert akkor használhatatlan marad az egész... Ennyire szerintem már nem primitívek a programok, hogy egy sima sorugrással ki lehessen őket játszani...
Tehát szerintem erősen esélytelen a dolog...
"én meg azt csináltam hogy a program az irreverzibilis md5 hash-t tárolja a beírt szöveget md5-tel átalakítja és ha megegyezik akkor beenged szóval egyáltalán nem esélytelen, sőt működik és biztonságos."
Én is arra értem, hogy az MD5-ös feltörése esélytelen. Rövid de hatékony eljárás, biztonságos és működik. Ezt írtam én is, csak a te kérdésed ennek feltörésére irányult - ha figyelsz - és erre írtam, amit írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!