Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozásnak milyen...

Csori96 kérdése:

A programozásnak milyen irányzatai, ágazatai vannak (pl. : játékprogramozás, stb. )? Melyikkel lehet könnyen elhelyezkedni és melyikkel lehet jó keresni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 16. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Magyarországon sehol kb. Perfekt angol, játékfejlesztőket mindenhol keresnek, de attól hogy értesz hozzá még nem biztos hogy alkalmas vagy a feladatra. Jó kommunikációs képesekre is szükség van.

Vannak a grafikusok és a programozok. Mindegyiknek vannak alcsoportjai. De nehéz terület, minden szempontból. Ennél könnyebben is lehet pénzt keresni ha ez a cél.

2012. júl. 16. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A programozásnak pedig elég sok területe van, idővel rájön az ember mi érdekli.
2012. júl. 16. 19:09
 3/5 iostream ***** válasza:
53%

Ami így eszembe jut: webfejlesztés, irodai szoftverek (ide értve mindent, aminek nincsenek komoly erőforráskorlátai, tehát egy katalogizáló szoftver, háziorvos cuccai, médialejátszók ilyesmi), beágyazott rendszerek, mindenféle desktop erőforrásigényes alkalmazások (ide tartozik a játékfejlesztés is, meg a CAD programok, fotosopp).

Ha jól értem, ilyesmi kategorizálásra gondoltál. Lehet ezer másféleképp is. Bármelyikkel könnyedén el lehet helyezkedni.

2012. júl. 16. 20:32
 4/5 iostream ***** válasza:
66%
Kieg: és nincs olyan, hogy valaki az egyik, valaki meg a másik, könnyedén átjárás van a területek között. A szokásokon változtatni kell, meg más prioritások kerülnek előtérbe, de alapvetően könnyen lehet területet váltani. Nyílván aki 10 évig PHP-t kódolt, nem lesz hirtelen mikrokontrolleres C-betyár, de valószínűleg nem is lesz hozzá teljesen hülye, bár a webfejlesztés az nagyon olyan terület, hogy olyanok is csinálják, akik nagyon nem értenek hozzá.
2012. júl. 16. 20:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a fejemben úgy csoportosítom a programozást, hogy: web, szoftver, mikrokontroller/processzor.

Az utolsó kettőből egész jól meg lehet élni. Az első viszonylag egyszerű, ezért mindenki aki egy is akarattal rendelkezik, meg tudja csinálni, és nagy a konkurencia.

A játékprogramozást én a szoftverhez sorolom, függetlenül, hogy a játékmotorral, vagy a grafikával foglalkozik. Az úgyis szoftver.

De ez csak az én csoportosításom, a sok másik csoportosítás közül.

2012. júl. 19. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!