A programozásnak milyen irányzatai, ágazatai vannak (pl. : játékprogramozás, stb. )? Melyikkel lehet könnyen elhelyezkedni és melyikkel lehet jó keresni?
Magyarországon sehol kb. Perfekt angol, játékfejlesztőket mindenhol keresnek, de attól hogy értesz hozzá még nem biztos hogy alkalmas vagy a feladatra. Jó kommunikációs képesekre is szükség van.
Vannak a grafikusok és a programozok. Mindegyiknek vannak alcsoportjai. De nehéz terület, minden szempontból. Ennél könnyebben is lehet pénzt keresni ha ez a cél.
Ami így eszembe jut: webfejlesztés, irodai szoftverek (ide értve mindent, aminek nincsenek komoly erőforráskorlátai, tehát egy katalogizáló szoftver, háziorvos cuccai, médialejátszók ilyesmi), beágyazott rendszerek, mindenféle desktop erőforrásigényes alkalmazások (ide tartozik a játékfejlesztés is, meg a CAD programok, fotosopp).
Ha jól értem, ilyesmi kategorizálásra gondoltál. Lehet ezer másféleképp is. Bármelyikkel könnyedén el lehet helyezkedni.
Én a fejemben úgy csoportosítom a programozást, hogy: web, szoftver, mikrokontroller/processzor.
Az utolsó kettőből egész jól meg lehet élni. Az első viszonylag egyszerű, ezért mindenki aki egy is akarattal rendelkezik, meg tudja csinálni, és nagy a konkurencia.
A játékprogramozást én a szoftverhez sorolom, függetlenül, hogy a játékmotorral, vagy a grafikával foglalkozik. Az úgyis szoftver.
De ez csak az én csoportosításom, a sok másik csoportosítás közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!