Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik programozási nyelvet...

Melyik programozási nyelvet ajánljátok kezdőnek?

Figyelt kérdés
Üdv! érdekel a programozás most leginkább a Java nyelvre hangolódtam rá, tetszik is, bár elég sok kritikát olvastam is meg halottam is hogy először c++ ajánlott mert a java elsőre nehéz lehet.. bár könyvből mindenhova azt írták hogy a java akár teljesen kezdőnek is ajánlott meg jó meg átlátható könnyen tanulható.. Tanuljunk meg Java-t 24 óra alatt.. abol tanulok meg még mellé neten keresgélek sikerült is már megértenem belőle részeket meg világosabbá váltak elöttem dolgok.. C++ korábban tanultam aztis így magamtol.. van is egy 600 oldalas könyvem.. csak aztán leáltam vele.. de most újra szeretnék tanulni.. szeretném megérteni a programok működését felépítését és olyan szinten érteni az egészhez... csak nemtudom hol kezdjem.. az baj ha keverem a tanulást ? hogy eddig javat nézegettem meg tanultam de most a c++ is nézem.. meg azon is gondolkoztam, érdemes lenne e beiratkozni java tanfolyamra 40 óra heti 2szer ? mennyit számítana ? szerintem azért még is csak jobb ha elmondja egy hozzá értő a dolgokat és úgy tanulni.. mint hogy így magamba.. mit tanácsoltok melyik nyelv lenne jó ?
2012. júl. 15. 23:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem a kérdésekkel van a baj, csak a hülye kérdésekkel, amiket naponta feltesznek.

Ilyen például, hogy hogy lehet feltörni ezt vagy azt, vagy az, hogy hogyan kell játékot csinálni és társai.

2012. júl. 16. 13:31
 12/15 anonim ***** válasza:

"na és akkor miért van itt olyan lehetőség hogy "saját kérdés kiírása??"

Azért van, hogy kiírhass ÚJ kérdéseket.

Én nem értem mit vagy annyira megsértődve. Írtad, hogy max csak havonta kétszer lépsz fel erre az oldalra. Gondolom a "te fajtád" elárassza komoly válaszokkal a segítségre szoruló embereket, ha már az "én fajtám" nem tudja. Valószínűleg nem. Ezért nem is tudod elképzelni, hogy mennyire idegesítő, ha egy kérdés ismétlődik naponta.

"én se fogok többször kérdezni vagy akkor is átnézem elötte mind a több 100 kérdést"

Nem kell sokat keresgélj, hisz ott a KERESŐ. Sőt, a google is rátalál az itt feltett kérdésekre.

"De ez lenne az utolsó hely ahol keresnék, inkább akkor google,..."

Hajrá...erre bátorítottalak már az elején is. Fogj neki kutakodni. Döntsd el, hogy milyen típusú programokat akarsz írni (web, szoftver, mikrokontroller), és eszerint válassz nyelvet. Írd meg az első programod. Ha nem megy, akkor azt kérdezd meg, hogy miért nem megy, mert arra már mindenki szívesen válaszol. Ha meg megy, meglátod, hogy mekkora sikerélményt fog szerezni neked. Tulajdonképpen így jön meg a kedved mindenre. TANULJ MEG TANULNI.

2012. júl. 16. 13:39
 13/15 A kérdező kommentje:
jolvan.. elnézést a személyes sértésekért amiket korábban írtam, kicsit elszált az agyam. viszont tényleg voltak olyan fárasztó feltett kérdések amiket én is láttam és csak néztem.. hogy lehet feltörni, meg kezdő és játékot akar írni hol kezdje.. vicc, az ilyenek nincsenek képbe az informatikával, de hát mindenhol vannak ilyen komolytalan emberkék,én azért ilyeneket nem kérdezek mert tudom hogy arra végképp nem fog jönni olyan válasz ami hasznos. Na de mégegyszer elnézést a korábban tett megjegyzéseimért!
2012. júl. 16. 14:12
 14/15 anonim ***** válasza:

"én azért ilyeneket nem kérdezek"

Igen csak ez egy névtelen oldal és sosem lehet tudni, hogy mit várhat az ember a kérdezőtől.

Volt olyan, aki egy teljesen normális és jó kérdést tett fel, majd a 2. hozzászólásából látszott, hogy egyébként semmit nem ért semmihez és nem is akar tanulni, csak másokat dolgoztatni. Volt ilyen is.

Néha mindenkinek elege lesz, ez nem gond, csak jobb ilyenkor pár percig mást csinálni és lenyugodni, az a biztos. :)

2012. júl. 16. 16:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Java előtt jobb választás lenne a Python. Már ha akarsz valamit tanulni előtte.
2012. júl. 16. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!