Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik programozási nyelvet...

Melyik programozási nyelvet ajánljátok kezdőnek?

Figyelt kérdés
Üdv! érdekel a programozás most leginkább a Java nyelvre hangolódtam rá, tetszik is, bár elég sok kritikát olvastam is meg halottam is hogy először c++ ajánlott mert a java elsőre nehéz lehet.. bár könyvből mindenhova azt írták hogy a java akár teljesen kezdőnek is ajánlott meg jó meg átlátható könnyen tanulható.. Tanuljunk meg Java-t 24 óra alatt.. abol tanulok meg még mellé neten keresgélek sikerült is már megértenem belőle részeket meg világosabbá váltak elöttem dolgok.. C++ korábban tanultam aztis így magamtol.. van is egy 600 oldalas könyvem.. csak aztán leáltam vele.. de most újra szeretnék tanulni.. szeretném megérteni a programok működését felépítését és olyan szinten érteni az egészhez... csak nemtudom hol kezdjem.. az baj ha keverem a tanulást ? hogy eddig javat nézegettem meg tanultam de most a c++ is nézem.. meg azon is gondolkoztam, érdemes lenne e beiratkozni java tanfolyamra 40 óra heti 2szer ? mennyit számítana ? szerintem azért még is csak jobb ha elmondja egy hozzá értő a dolgokat és úgy tanulni.. mint hogy így magamba.. mit tanácsoltok melyik nyelv lenne jó ?
2012. júl. 15. 23:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az iskolában algoritmizálás-->comenius logo-->pascal szinten tanítják, de ha a C-be belekezdtél szerintem tanuld nyugodtan azt, de ha a matematikai alapok nincsennek meg nehéz lesz megérteni később a nehezebb feladatokat.
2012. júl. 15. 23:31
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de leszólásnak fog hangzani, mert tulajdonképpen olyasmi lesz amit írok.

Csak ezen az oldalon több száz ilyen kérdés van. Hidd el, hogy számunkra te is csak egy olyan idegen vagy, mint a többi, aki ilyet kérdezett. Szóval te sem kapsz különböző válaszokat. És még csak válaszolni sem válaszolok, hogy keresd meg az eddig kapott hasonló kérdésekre érkezett válaszokat.

Jah és a "kezdő vagyok, nem tudok programozni, de szeretnék egy 3d-s játékot csinálni. Milyen programot ajánlotok?" kérdezőknek is szól, amit fenn írtam.

UI: nyugodtan adhatsz piros kezet, attól még jól fogok aludni.

2012. júl. 15. 23:54
 3/15 A kérdező kommentje:
hát matekbol sajnos sosem voltam zseni, őzintén szolva tanulásinehézségeim voltak gyerekkorba és a matek se ment úgy.. de ettől nem megy el a kedvem és nem adom fel, mert tényleg érdekel, a java könyvbe is azt írták hogy kell hozzá matek de nem kell zseninek lennünk, mert a számolást elvégzi a gép helyettünk vagyis a nehezebb részét. mellesleg egyik programozó srácot kérdeztem mennyire kell hozzá matek, aztmondta nem kell hozzá vagy max alapszint inkább csak logika kell az egészhez de az nagyon. ő mondjuk php és flash programozó.. de ugyanaz majdnem.. és aztmondta hogy tanfolyamra hülyeség lenne.. meg pénz kidobás.. inkább üljek le nézzem neten meg tanuljam magamtol és ha nemtudok valamit, kérdést blogra írjam ki.. meg aztmondta hogy a java az egy sz*r. szerintem nem, mindenki azt csinál amit szeretne meg kedve van.. ő meg csak azér mondott ilyet mert még nem tapasztalta foggalma sincs az egészről (szerintem). és ahogy én tapasztaltam eddig a java mintha egy fokkal könnyebb lenne a c++ nál.. de ezt még én se merem 100% kijelenteni. és az ugye úgy van ha valaki megtanul egy nyelvet akkor onantol kezdve már más nyelv se lesz olyan nehéz meg új?.
2012. júl. 16. 00:02
 4/15 A kérdező kommentje:
jah és ezért szar az oldal mert több olyan van akik csak elküldenének a ... mint olyanok akik segítenének! és ha nem tetszik akkor minek nézed meg ??? minek írsz? mellesleg minden ember más, más kérdésekkel... olyanok írjanak továbbá is akik segítenének és nem csak azt keresik az oldalon hogy ki tett fel olyan kérdést akit ellehetne küldeni mert valamit nem tud...
2012. júl. 16. 00:12
 5/15 anonim ***** válasza:
10%

Igazad van kérdező.

Amúgy tényleg kezd szar lenni ez az oldal a sok flegmatikus ember miatt de azért örüljünk szerintem mert jobb mint a semmi.

2012. júl. 16. 00:30
 6/15 A kérdező kommentje:
jah és képzeld nem játékot akarok írni!! attol még hogy nem ismersz nem kell így leszolni.. igen van több 100 kérdés ilyen formában amik 1000évesek... csak tudod azoktol se leszek okosabb mert teli van a lenéző "fajtáddal.. ahova akad a szemem pont ilyen okoskodó lenéző ..szövegek vannak! és akkor most én is ide írnám a végére hogy nemakartam semmi rosszat mondani meg ne vedd sértésnek!:) és ezért vágjon ki a rendszer nyugodtan... mert rákényszerültem hogy eltérjek a témátol...pedig csak segítséget kérni jöttem..de boccs..
2012. júl. 16. 00:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Na valaki igazat ad a kérdezőnek! kösz! :D hát igen sajna mindenhol akadnak furcsa figurák.. de szerencsére nem teszek fel én se olyan sűrűn kérdést mg nem járok fel rendszeresen max havi 2szer.. persze azért vannak akik jókat írnak meg komolyabb felfogásuk van, csak nem sok.. de tényleg örülni kell ennek is jobb mint a semmi,:)
2012. júl. 16. 00:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ejnye bejnye kicsi barátom. Micsoda megnyilvánulás. Nem hiába nem törölik a modik a kérdést, miután megérkezik a helyes válasz. Ennek ugyanis az a célja, hogy ne minden második kérdés ugyanaz legyen.

Hogy minek írok? Hát, hogy ne érkezzen minden nap egy ilyen kérdés(sajnos ez sem tűnt fel).

Ha meg szeretnél programozást tanulni, akkor tudnod kell információt gyűjteni. De ha még a kereső használata sem megy... S akkor még én vagyok a hülye ha lenézlek.

2012. júl. 16. 07:52
 9/15 anonim ***** válasza:

"Ha meg szeretnél programozást tanulni, akkor tudnod kell információt gyűjteni."

Ez NAGYON igaz.

Sajnos sokan előbb kérdeznek, aztán gondolkoznak vagy keresnek. Fordítva sokkal effektívebb lenne a munka.

Például ha itt a kérdés helyett a keresőt használtad volna, akkor már réges-régen meglenne a válasz és mehetne a tanulás.

De tömören:

Kezdeni szinte bármi jó, akár a Java is.

Egy prog. nyelv önmagában csak egy szabály gyűjtemény a programozó nem azért programozó, mert tud használni egy nyelvet, hanem azért, mert ha leülteted a gép elé egy nyelv dokumentációjával, akkor abban is bármilyen programot meg tud írni.

A tanfolyam jó lehet, de egy könyvből vagy a netről kb ugyan azt meg tudod tanulni.

2012. júl. 16. 10:56
 10/15 A kérdező kommentje:
oké főnök! na és akkor miért van itt olyan lehetőség hogy "saját kérdés kiírása??. ha ennyire nem tűrik el a kérdéseket? ezt elárulhatná valaki. szrintem ráférne az oldalra egy frissítés és kivenni ezt a lehetőséget, vagy törölni a régi kérdéseket. De igazatok van.. én se fogok többször kérdezni vagy akkor is átnézem elötte mind a több 100 kérdést, mert hogy én annyira ráérek és nincs jobb dolgom.... De ez lenne az utolsó hely ahol keresnék, inkább akkor google, ott legalább nem szolnak bele hogy mit ne. De köszönöm a hasznos válaszokat! már aki a kérdésemre válaszolt
2012. júl. 16. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!