Mennyi tanulás és gyakorlás után fogok tudni megírni egy UDK, unity, cry engine szintű game enginét?
Az engine maga esetleg megírható egyedül. Azt nem mondom, hogy egyből CryEngine szintű lesz, mert sok gyakorlat kell ahhoz, hogy valaki olyat írjon. De az engine maga még nem minden. Azt fel kell tölteni tartalommal, 3D modellekkel, hangokkal, ami egy embernek nagyon sok munka lenne.
A játékokat csapatok fejlesztik, legalább 5-10, de a nagyobb játékstúdióknál 50-100 alkalmazott van egy játékra/termékvonalra.
Ezek nem,sima enginek és gondolom olyan fejlesztöi környezetet szeretnél csinálni nem?
.
ha 0 ról indulsz igen is hogy az engine elkészítése egy személynek ha az hatalmas programozó zseni is több évbe telik ha ilyen öszetet 3D enginere gondolunk
mert bizony magát a "egyszerü" alap vázat is sok sok programozó hoszú munkája eredményezte
és ök nem alapok nélkül kezdték mindég meglévöket alakítgatnak
persze ezt te is tejeted reneteg nyílt forráskód van neten már mindenröl
.
azthiszik sokan hogy 3D anyiból áll hogy megcsináljuk azt hogy 3D tér legyen és kész is pedig nem enyi még csak a motor sem
.
és itt még az alap fizikai motora se tértünk ki
pedig aból ma már ígen komolyakat csinálnak
Értem hogy a játékfejleszésre is kitértél de a kérdezö akor nem igy tete voln fel kérdést én ugy vélem ö nem akar játékot csinálni vagy ha akar is majd akor ha saját fejlesztöi környezetet csinált
és oda tartoznak azok hogy model készítés, hangfelvételek stb, stb,
persze alap sablon modeleket szoktak készíteni fejlesztöi programokba is hogy könyeb legyen tesztelni
Igen én csak game enginét akarok írni nem pedig játékot.
Fizikára meg ott lesz a Bullet jó az.
De,hogyan kezdjem vegyek elő egy nagy füzetet és rajzolgassak bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!