Látogató IP-jének rögzítése külön file-ba?
Egy olyan PHP form-ra lenne szükségem, amit ha beágyazok pl az index.php lapomba, az elmenti a látogató IP címét, böngészőjét, látogatás idejét egy külső txt fájlba.
Olyan kellene, ami maszk (pl router) mögül is kiírja, tehát nem 127.0.0.1 fog megjelenni.
1. Mire kell ez neked?
2. Alap php utasításokkal könnyedén le lehet kérdezni az IP-t és azokat az adatokat amiket te szeretnél (A $_SERVER változónak nézz utána. Google első találata elég jó, illetve ugyan ott a PHP manuálban találsz kódot a fájlba írásra is.)
"Olyan kellene, ami maszk (pl router) mögül is kiírja, tehát nem 127.0.0.1 fog megjelenni."
Ezt nem fogod tudni megoldás, ráadásul a 127.0.0.1 pedig csak annyit jelent, hogy a saját gépedről (localhost) jött a kérés. Nézz kicsit utána a routereknek és az IP címeknek.
1.Látogatót számolni.
2.Annyira azért nem alap.
Régen írtam egyet ami ezt tökéletesen tudta, és az én IP címemet is kiírta localhost mögül. Csak sajnos az extra.hu figyelmeztetés nélkül törölte a teljes tárhelyet amikor megvette a dotroll, így odaveszett.
Azóta meg kijöttem a gyakorlatból és sok időbe telne újra megírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!