Ventilátorok egymáshoz rögzítése?
Nekem halk hűtés kell, de hatékony.A vízhűtés drága, ezért kilőve. Ha ventilátort egymásra rögzítek akkor az hogyan befolyásolja a hangerőt az élettartamot és a légszállítást? Most egy Mugen 3 proci hűtőm van: 9.60-32.15 dBA 14.7-88.11 CFM. Ezt váltanám ki.
Nem feltétlen egymásra rögzíteném de mindenképp nagyon közel esnének egymáshoz. (természetesen egy irányba fújnának.) A válaszokat előre is köszönöm
Szerintem 1DB venti is bőven ellátja a feladatát
Amúgy 12-ért láttam egyik üzletben Corsair vízhűtőt H20-lehetett talán nem akarok hazudni már nem tudom biztosan
Én jelenleg Catana III-mat használok és bőven elég rá az 1Db venti is
az egybevízhűtéseket most el lehet felejteni.
a ventik egymásra rögzítése bonyás, és nem is hatékony a rezonancia miatt. jobban jársz, ha inkább a hűtő két ellentétes oldalára raksz egy-egy ventit, azonos fújási iránnyal, így az egyik fújja a ventire a hideg levegőt, míg a másik leszívja róla miután felmelegedett. ha alsótápos házad van, akkor úgy hatékonyabb ha az irány lentről felfelé van. illetve ajánlatos a házba rakni 2-3 ventit, hogy valami domináns légáramlatot is kialakíts, jellemzően elölről/alulról hátra-felfelé.
Minek akarod a RAM-ot 2000MHZ-re húzni? semmi jelentős külömbséget nem fogsz tapasztalni :) amőúgy sem támogatják a CPU-k a 2000MHZ-t csak túlhajtással
és a RAM-okon is igen csak meg kell növelni a feszültséget
ilyen áron nem érdemes húzogatni a RAM-ot
inkább kisebb késleltetésűt keress sokkal több +-t kapsz mint a freki állítgatásával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!