Ha van egy üres div -em, aminek megadok egy hátteret hogyan lehet megvalositni hogy megjelenjen a böngészöben?
Kicsit bővében arról van szó, hogy tegyük fel van két div.
<div class=”hatter1”>X</div>
<div class=”hatter2”></div>
A böngészőben a hatter1 osztályú div megjelenik, a hatter2 nem. Hogyan lehetne megoldani, hogy azt is lássam?
Css ben talán content el kéne ügyeskedni?
Megjelenik az csak nem látszik mert nincs tartalom bele írva.
A <div class=”hatter2”></div> helyett írd ezt próba képpen
<div class=”hatter2”>Most már látom</div>
és megjelenik.
Igen ezt tudom de én azt akarom akkor jelenjen meg ha nincs benne semmi. Na most lehet ezt nem lehet. Itt egy kép mi az oka ennek a feladatnak.
Egy oldalon 2 részt választok el pontozott vonallal. Tehát az elválasztó egy div aminek van háttere. Beleraktam egy pontot hogy látszódjon, de nyilván így nem maradhat.
Az üres divek 0*0 méretben jelennek meg. Ahhoz hogy látható legyen meg kell adni a méreteit.
.hatter2 {
width: ...px;
height: ...px;
}
Értem, akkor a
<div class=”hatter2”></div>
helyett használd egyszerűen a következőt
<div class=”hatter2”> </div>
A kód a szavak közti szünetnek a kódja, nem jó ha a szünet billentyűt ütöd le.
Bocs értelemezi a böngésző a hozzászólásban leírt kódot ezért nem látszik.
" " ezt írd be idézőjelek nélkül.
<div class=”hatter2”>" "</div>
Szerintem IceCube71 ezt szerette volna írni (remélem látszik ):
Ezt egyébként törhetetlen vagy kemény szóköznek hívjuk, és az aktuális problémát nem oldja meg. A megoldást már leírták (méretmegadás), én csak ezt a szóközös problémát akartam tisztába tenni :)
Láthatóvá tenni egy div-et (ideiglenesen) az is jó megoldás, ha adsz neki egy háttérszínt (pl: background-color: #CCC;), mert így látod hol helyezkedik el, és könnyebb pozícionálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!