Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A C programozásban a main...

A C programozásban a main metódus vagy függvény?

Figyelt kérdés

Mind2?

Éppen egy számológépen dolgoztam amikor elfelejtettem...

2012. jún. 4. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Sima C-ben csak függvények vannak.
2012. jún. 4. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:
+ eljárások
2012. jún. 4. 21:14
 3/9 anonim ***** válasza:

"Éppen egy számológépen dolgoztam amikor elfelejtettem..." Micsoda?! :D

Függvény.

A metódus tagfüggvény; osztályhoz/objektumhoz tartozik. Az ANSI C nem objektum orientált, így ott nincsenek metódusok, csak függvények.

(Megj.: Eljárásnak szokás nevezni az olyan függvényt, aminek nincs visszatérési értéke, de szvsz C-ben ezt így nem hangsúlyozzák, hiszen az eljárás is függény, csak éppen a visszatérési értéke "void".)

2012. jún. 4. 23:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs, javítom magam: Az "eljárás" (ami pl. Pascalban a Procedure) olyan függvény, aminek a visszatérési TÍPUSA a C-ben a "void"
2012. jún. 4. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Hivatalos fogalmakat nem tudom, lehet igazatok van, de én úgy vagyok a függvény visszatér értékkel mint matematikában, a void jelzi, hogy nem, tehát eljárás. Nem csak pascalban van eljárás, pl: pl/sql...
2012. jún. 5. 05:52
 6/9 iostream ***** válasza:

A metódus egy objektum művelete, C++-ban, C#-ban ez egy osztály tagfüggvénye. C-ben ilyen nincs, C-ben MINDEN függvény, nem tesz szemantikai különbséget a függvény és az eljárás között, egyáltalán hogy jön ide az eljárás?

Matematikai, funkcionális értelemben vett függvény az lenne, ami úgy fut le, hogy semmit nem változtat meg a környezetében, csak kiszámol egy értéket, és azt visszaadja, ez ugye meglehetősen korlátozza a hatókörét a dolgoknak.

2012. jún. 5. 08:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Amúgy helyesen int main(...), de a void-ot is elfogadja.

Ha hibátlanul lefut a programod, akkor 0-t térítsen vissza, különben a hiba egyedi azonosítóját.

2012. jún. 5. 10:14
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
már nem azért, de nem tök mindegy, hogy micsoda?
2012. jún. 5. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
A C nem objektumorientált, nincsenek benne osztályok, objektumok, így nincsenek metódusok sem.
2012. jún. 6. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!