A C programozásban a main metódus vagy függvény?
Mind2?
Éppen egy számológépen dolgoztam amikor elfelejtettem...
"Éppen egy számológépen dolgoztam amikor elfelejtettem..." Micsoda?! :D
Függvény.
A metódus tagfüggvény; osztályhoz/objektumhoz tartozik. Az ANSI C nem objektum orientált, így ott nincsenek metódusok, csak függvények.
(Megj.: Eljárásnak szokás nevezni az olyan függvényt, aminek nincs visszatérési értéke, de szvsz C-ben ezt így nem hangsúlyozzák, hiszen az eljárás is függény, csak éppen a visszatérési értéke "void".)
A metódus egy objektum művelete, C++-ban, C#-ban ez egy osztály tagfüggvénye. C-ben ilyen nincs, C-ben MINDEN függvény, nem tesz szemantikai különbséget a függvény és az eljárás között, egyáltalán hogy jön ide az eljárás?
Matematikai, funkcionális értelemben vett függvény az lenne, ami úgy fut le, hogy semmit nem változtat meg a környezetében, csak kiszámol egy értéket, és azt visszaadja, ez ugye meglehetősen korlátozza a hatókörét a dolgoknak.
Amúgy helyesen int main(...), de a void-ot is elfogadja.
Ha hibátlanul lefut a programod, akkor 0-t térítsen vissza, különben a hiba egyedi azonosítóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!