Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a különbség a metódus és a...

Mi a különbség a metódus és a függvény között?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre hogy metódusnak és függvénynek is lehet felfogni azokat a kódokat amik kapnak paraméter vagy visszaadnak paramétert. Ezért nem értem mi alapján hívunk egy kód blokkot metódusnak vagy függvénynek? Java -t használok, először azt gondoltam azok a metódusok amíg egy osztálynak a tagjai vagyis objektumnak, de mivel minden egy objektumnak a tagja így ez az elméletem se állja meg a helyét.

2012. máj. 27. 13:47
 1/7 iostream ***** válasza:
20%
Igazából semmi, van ahol ezt, van ahol azt szeretik használni. Mármint Javaban, ahol minden függvény tagfüggvény. Máshol, ahol vannak "csak úgy" függvények, ott a metódus és a függvény általában részhalmaz kapcsolatban állnak, minden metódus függvény, de nem minden függvény metódus, és a metódusokat szokták hívni szimplán függvénynek is.
2012. máj. 27. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
A metodusnak nincs visszateresi erteke(void), a fugvenynek van,ennyi a kulombbseg.
2012. máj. 27. 15:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Oké kösz.
2012. máj. 27. 16:06
 4/7 iostream ***** válasza:
Második: kevered a procedúrával.
2012. máj. 27. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen kosz a javitast.A metodus az osztaly procedura/fugvenye( member function).
2012. máj. 27. 18:42
 6/7 Srapnel ***** válasza:
94%

Aki keverte a procedúrával, az joggal keverte. Főleg, hogy a metódus szó valahol rokonértelműje a procedúrának.

Az, hogy mit minek hívsz, megegyezés kérdése. Matematikai értelemben függvény egy reláció, ami n darab rendezett értéket leképez 1 darab értékre ("visszaad" egy értéket). A procedúra az, ami nem ad vissza értéket és nem is tekinthető ezért relációnak, mert nem deklaratív fogalom (a függvény az).

Az OOP-ben általában minden függvényt és procedúrát metódusnak hívnak. Te ettől még hívhatsz minden olyan metódust függvénynek is, amelynek van visszatérési értéke. Olyan nyelvekben, amik nem Objektumorientáltak, hanem Objektumtámogatottak, tehát vannak osztályokon kívüli akármik is, ott egy osztályon (objektumon) kívüli, függvény általában függvénynek is van hívva és nem metódusnak.

Szóval függvény az, aminek van explicit visszatérési értéke (mindegy, hogy minek a tagja, mert nem olyan szempontból nézed). Metódus az, ami osztály, vagy objektum tagja (mindegy, hogy ad-e vissza valamit, vagy sem). Procedúra meg az, aminek nincs explicit visszatérési értéke (mindegy, hogy minek a tagja).

Általában.

2012. máj. 29. 16:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem kösz :)
2012. máj. 30. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!