Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy játékot hogyan lehet...

Egy játékot hogyan lehet házilag átalakítani?

Figyelt kérdés
Nemrég találtam egy játékok (AMERICA by DATA BECKER) amit le is töltöttem, és lenyűgözött a kidolgozott helyszín és az egyedi újítások... Viszont a másik probléma az az, hogy ez egy klón... Full Age of Empires..... A kérdésem az lenne, hogy ezt a játékot hogyan módosíthatnám? Gondolok én itt mondjuk arra, hogy az emberek maximális létszámát hogyan növelhetném? Hogyan vethetném össze ezt a játékot mondjuk a egy hasonló RTS játékkal, mint mondjuk CUltures 2 vagy akármi. Tudom jól, a játék fáljait ugyanolyan ugyanolyan formátumban kellene hagynom, de nem tudom elkezdeni, mivel nem tudom, hogy milyen program kell hozzá, ill h kel le egyáltalán progi hozzá? Ki tudom cserélni az egeret odáig eljutottam de mondjuk egy teljesen új skriptet hogyan rakhatok bele vagy cserélhetek ki? Pl Az aranyat bányászni kell, és ez a végtelenségig elmehet, én mondjuk egy raktárak akarok csinálni, amiben kb 1000 arany lehet, és az embereknek el kell vinni oda, hogy berakják vagy vmi hasonló... Ezt hogyan cserélhetném át? Ez csak egy példa rengeteg mindent át akarok még alakítani :).... Aki tud az pls segítsen! Előre is köszönöm!
2012. máj. 11. 20:05
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért siettem... xD
2012. máj. 11. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:
akkor most nyugodj meg, és írd le mégegyszer
2012. máj. 11. 20:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs ebben semmi érthetetlen.... a lényeg az annyi, hogy be akarok rakni a játékba egy olyan opciót, ami például olyan parancsot futtat, hogy az embereknek egy raktárba kelljen vinni a nyersanyagot ami 1000et tud tárolni, ha megtelik újat keljen építeni.. Vagy mondjuk a maximum 1000 embert egy pályán mondjuk 10000re írjam (tudom RAM igényes de nem baj).... De mondok egy egyszerűbbet. Pl van a Call of Duty (Sokan ismerik)... Be szeretnék rakni a játékba egy olyan opciót, hogy korlátlan fegyverem lehessen a játékban... Ezt mondjuk hogyan tudom megcsinálni, kell hozzá vmi progi?
2012. máj. 11. 20:42
 4/8 anonim válasza:
Hát ilyen dologban vagy szerencséd van a játékkal kapcsolatban vagy nem. Például Rome Total War-ban simán meg tudtam csinálni hogy plusz egységeket raksz vagy ilyesmi mert ott egy TXT fájlban tárolta a kezdőpozíciókat és egységeket. De más játéknál meg nem ilyen egyszerű mert gyakorlatilag a forráskódba kéne belenyúlkálni amit mondanom sem kell nem nyilvános. Léteznek hack-ek a call of duty-hoz is de ahhoz azért már jobban kéne ismerni a hozzáférhető anyagot ami a játékban kódszinten elérhető :)
2012. máj. 12. 18:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! És mi van akkor ha megváltoztatom a fájlokat pl egy .sgt fájlt .txtre mert vannak ilyen progig 100%.... Nem lehet baja a játéknak?
2012. máj. 13. 10:07
 6/8 anonim válasza:
De igen, lehet baj a játéknak, nem véletlenül használja azokat a kiterjesztéseket amire szüksége van :) Egyrészt ha csak úgy átírod TXT-re sérülhet a fájl, mivel nem tud mindent feldolgozni ebben a formátumban. Másrészről a játék a kódjában hivatkozik erre a fájlra amit nem fog megtalálni hogyha átnevezed. Amúgy tényleg nem érdemes TXT-ben max krikszkrakszokat látnál belőle.
2012. máj. 13. 11:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Én nem is gondoltam átnevezni :) Am meg vannak bizonyos játékok amiknek semmi bajuk sincs a TXTvel, kipróbáltam párat, volt amelyiknél nem ment (ezek már az újabb játékok), de azokat amiket anno még 1980as években készítettek semmi bajuk sincs. A legnagyobb baj az viszont, amit említettél, hogy krixkrax az egész... :s de asszem ezt könnyen megoldhatom egy más formátummal.... :) Köszi a segítséget mindenkinek!
2012. máj. 15. 17:15
 8/8 anonim válasza:

Cheat Codes

While playing the game, enter one of the following codes to activate the corresponding cheat function: Result Cheat Code

10 guns gimmemorefirepower

10 horses horsesarecrazy

1000 gold goldinmypockets

1000 food iwantfastfood

1000 wood woodisverygood

5000 food, wood, gold; 100 guns, horses icangeteverything

Billy the Kid iwantareallybadguy

Gall iwantareallystronghero

Davey Crocket iwantanamericanhero

Disable AI cpuoff

Enable AI cpuon

Level skip icanwineverythingnow

Save game savegame

Unknown endallmodules

Unknown startmodule

2012. máj. 31. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!